Wikipedia kurucusu Jimmy Wales, Çin teknoloji firmaları, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ve Polonya Dışişleri Bakanının yanı sıra çok sayıda şirket temcisi katılım sağladı. Konferansın gündeminde bulunan internete ulaşım, ekonomik etkiler, sosyal etkileri, Arap Baharı, siber suç güvenlik, ve hükümetlerin internete müdahalesi gibi konular ele alındı.
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, konferansta yaptığı açıklamasında, "İnternet açık kalmalıdır ve kimse gettolaştırmamalıdır, ve hükümetler yaratıcılık, buluşlar için fırsat sunan, ticaretin gelişmesinde büyük rol oynayan ortama müdahale etmemelidirler, Arap baharı ile gördük ne kadar yasaklarsanız ve ne kadar güçlü olursa olsun, yıkılıyor" ifadesinde bulundu. Konferansta, Çin ve Rus hükümetlerinin internette koydukları yasaklar ve bariyerler sıkça eleştirildi. Başbakan David Cameron,İngiltere`de çıkan isyanların büyümesinde büyük rol oynayan Facebook ve Twitter gibi sosyal ağ sitelerinin, kapatılmasını dile getirmiş ancak uygulanmamıştı. İngiltere`de resmi sitelere gerçekleşen siber saldırıların `rahatsız edici` bir noktaya gelmesi ise yetkililer tarafından dile getirilmişti. Konferansta kısa bir konuşma gerçekleştiren İngiltere Başbakanı David Cameron, internet saldırılarını önlemek için 2.7 milyar Pound harcama yaptıklarını ancak internetin iş imkanlarını iki kat arttırdığını veekonomide önemli getirileri bulunduğunu ifade ederek, hükümetlerin internette müdahalesinden de uzak durmaları gerektiği açıklamasında bulundu.
Konuşmacılar arasında yer alan Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ise, annesinin rahatsızlığı nedeniyle konferansa katılamadı. Konferansın herhangi bir anlaşmayı beraberinde getirmesi beklenmezken, gelecek konferansın Hollanda`da yapılması planlandı.
`siber Güvenlik Konferansı` Londra`da Başladı
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, iki gün sürecek `Londra Siber Güvenlik Konferansı` için 60 ülke ve 17 uluslararası kuruluşun temsilcilerinden oluşan 900 katılımcıyı, Kraliçe Elizabeth Konferans Merkezi`nde ağırlıyor.