Siber, TBMM Başkanı Yılmaz'ı Kabul Etti

KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’ı kabul etti.

KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki heyeti ağırladı. Yapılan görüşmelerde konuşan İsmet Yılmaz “Barış ve Özgürlük Bayramı’nın ve Kıbrıs Barış Harekatının 41’inci yıl dönümü vesilesiyle Kıbrıs’ta bulunmaktan Lefkoşa’da bulunmaktan büyük bir onur duymaktayım” diyerek sözlerine başladı.

TBMM Başkanı olarak ilk yurtdışı gezisinde bulunduğunu ifade eden Yılmaz, Türkiye’de idari yapıda bulunanların ilk yurt dışı gezilerini KKTC’ye yaptıklarını da belirtti.

Yılmaz, “Bu geçen 41 yılda KKTC’nin her alanda büyüdüğünü, geliştiğini ve güçlendiği görmüş olmaktan memnuniyet duymaktayım” diyerek “Çok ve büyük işler başarıldı. Ve ümit ediyorum ki ebediyete giden her 41 senede çok daha büyük başarılara KKTC imza atacaktır” ifadelerini kullandı.

Yılmaz bu dönemde yapılan çok iş olduğunu ancak en önemlisinin halka özgüven kazandırmak olduğunu vurgulayarak, “Yıllardır uluslararası toplumlardan soyutlandığı düşünülen KKTC, güneyle kıyaslandığında, acaba hangi ülke daha çok soyutlandı sorusuna muhatap olunduğunda, herhalde bizim milletimizde bir umut vardır. Bu da çok daha iyi bir durumda olduğudur” şeklinde konuştu.

KKTC’nin bütün yöneticilerine teşekkürlerini sunan Yılmaz, “TBMM olarak ve Türkiye Cumhuriyeti olarak desteğimizi bu onurlu günde bir arada olduğumuzu belirtmek için buradayız” dedi.

KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ise, öncelikle Yılmaz’ı TBMM Başkanlığı görevi nedeniyle kutlayarak, “Sizin de belirttiğiniz gibi bizler bu güzel adada kendi ayakları üzerinde duran bir yapıyı oluşturmak üzere çalışıyoruz. Henüz arzu ettiğimiz yerde değiliz ama kendi iç dinamiklerimizi sürekli çalıştırarak kendi ayakları üzerinde duran bir yapıyı oluşturacağız” diye konuştu.

Barış ve Özgürlük Bayramının 41’inci yıl dönümünde süregelen müzakerelerin de iyi bir çözümle sonuçlanması istediklerini dile getiren Siber, “Bizim dünyada artık hak ettiğimiz yere kendi kimliğimizle gelmemiz, en büyük arzumuzdur” vurgusunu yaptı. Özgüveni yüksek, insan kaynakları yönünden zengin bir toplum olduklarına dikkat çeken Siber, “Demokrasimiz çoğu zaman örnek gösteriliyor” dedi.

Uluslararası bir toplumun parçası olmayı hedeflediklerini bu yüzden de müzakerelerin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını dilediklerini kaydeden Siber, TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti’ne her türlü katkı ve destekleri için teşekkür etti.

Sibel Siber’in konuşması ardından İsmet Yılmaz, “41 kere maşallah” diyerek görüşmelerden duyduğu memnuniyeti aktardı. Siber tarafından İsmet Yılmaz’a ipek kozasından yapılma desenleri bulunan bir çerçeve takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile