Siber Tehditlere Karşı Yapay Zeka Uygulamaları Tartışılacak

Türkiye'deki uzman kuruluşlarla üniversiteleri bir araya getirecek Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı'nda giderek artan siber tehditlerle mücadelede yapay zekayla uygulanabilecek önlemler ele alınacak Konferansta siber güvenlikteki en son saldırı ve savunma teknikleri anlatılacak.

İnternet kullanımının beraberinde getirdiği siber tehditlere karşı yapay zeka uygulamalarıyla alınabilecek önlemler, konunun uzmanları tarafından Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı'nda (ISCTURKEY 2017) değerlendirilecek.

Bilgi Güvenliği Derneğinin, bu yıl 10'uncusunu düzenleyeceği Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı, 20-21 Ekim'de Ankara'da yapılacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Merkez Binası'nda düzenlenecek konferansa siber/bilgi güvenliği sorumluları, bu konuda çalışma yürüten uzman ve akademisyenler katılacak.

Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliği Gazi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi iş birliğiyle düzenlediklerini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile BTK'nın bu yıl da etkinliği desteklediklerine dikkati çeken Atalay, etkinliğin, Avrupa Ağ ve Bilgi Güvenliği Ajansı (ENISA) tarafından "Avrupa Siber Güvenlik Ayı" etkinliklerine dahil edilmesi dolayısıyla uluslararası alanda da takip edildiğini anlattı.

Etkinliğe kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Atalay, bu yılki ana teması "Yapay Zeka" olan konferansın ilk günkü oturumlarında "Siber Güvenlik ve Yapay Zeka" konusunun uzmanlarca bütün yönleriyle ele alınacağını belirtti.

Atalay, etkinliğin ikinci gününde de siber güvenlik uzmanlarına ileri seviye uzmanlık eğitimi verileceğini, siber güvenlikteki en son saldırı ve savunma tekniklerinin anlatılacağını kaydederek, etkinlik ve eğitimlere katılımın ücretsiz olduğunu söyledi.

Atalay, siber güvenlik konularına ilgi duyan tüm kişi, kurum ve kuruluşları etkinliğe davet etti.

- Siber silahlar: Ajan sistemler, yapay zeka...

Etkinlik kapsamında "Kamuda Endüstri 4.0 ve Siber Güvenlik Yaklaşımı Paneli"nde, konu HAVELSAN, ASELSAN ve TÜBİTAK Bilgem uzmanları tarafından kapsamlı şekilde değerlendirilecek.

"Büyük Veri Analizi ve Veri Merkezleri Güvenliği" oturumunda Türk Telekom, Turkcell, Vodafone, TÜRKSAT ve NETAŞ temsilcileri görüşlerini dile getirecek.

"Siber Güvenlik ve Yapay Zeka Paneli"nde TURKTRUST, Savunma Teknolojileri Mühendislik, Kale İleri Teknoloji, Labris Networks, SIEMENS ve HAVELSAN temsilcileri değerlendirmelerde bulunacak.

Ekinlikte "Siber Savunma Tatbikatları: Planlama, Uygulama, Değerlendirme", "Saldırı Tespit Sistemlerinde Ajan Sistemlerin Kullanımı", "Türkiye’de Siber Saldırılara Karşı Caydırıcılık", "Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi Modeli: Siber Güvenlik Kümelenmesi", "Siber Savunmada Yapay Zeka", "SCADA Sistemleri, Tehdit ve Güvenlik Açıkları", "Tasarımda Veri Koruma: Kişisel Veri Dostu Yazılımlar", "Ağda Anomali Tespiti", "Türkçe İçerikli Web Sayfaları İçin Zafiyet Tespit ve Önleme Modeli" ve "Ev Ağlarının Güvenliğinin Geliştirilmesi", "Ev ve Ofis Ağına Katılan Cihazların Güvenliğinin Artırılması İçin Basit Makine Öğrenmesi Yöntemiyle Ağ Geçidi Üzerine Güvenlik Çözümleri Oluşturulması" başlıklı sunumlar yapılacak.

Ekinlikte ayrıca "Mobil Güvenlik ve Zararlı Yazılım Analizi" ile "Merkezi Kayıt ve Veri Kaybı Önleme Sistemleri" eğitimi verilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile