Sibergöz Operasyonlarinda 48 Gözalti Daha

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Antalya merkezli 13 ilde icra edilen ‘Sibergöz-35’ operasyonlari çerçevesinde 48 süphelinin yakalandigini bildirdi.

Sosyal medya hesabindan açiklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, “Kas Cumhuriyet Bassavciligi, Jandarma Genel Komutanligi Siber Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi koordinesinde; Antalya Il Jandarma Komutanligi Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce yapilan çalismalar sonucu Antalya merkezli Adana, Balikesir, Batman, Hatay, Istanbul, Kocaeli, Manisa, Mardin, İçel, Samsun, Sanliurfa ve Tekirdag’da ‘Sibergöz-35’ operasyonu düzenlendi.

48 süpheli yakalandi Bilisim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandiricilik suçunu isleyen süphelilerin; hazirladiklari sahte site ve sosyal medya hesaplarinda, güven saglamak amaciyla sahte ‘TURSAB’ belgesi kullandiklari, Kas, Kalkan, Finike, Patara, Adrasan, Çirali ve Olimpos bölgelerinde yer alan villalara yönelik detayli kesif yaptiklari, villalarinin sahibiymis gibi bu villalari kiralamak isteyen 110 vatandasimizi sahte sosyal medya hesaplari açarak dolandirdiklari ve bu siteler üzerinden Havale/EFT yöntemiyle ödeme aldiklari tespit edildi. Süphelilerin banka hesaplarinda 500 milyon lira para hareketliligi oldugu belirlendi. Operasyonlar sonucu, çok sayida dijital materyale el konuldu” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile