Sicak Havaya 'Dev' Çözüm

Sicak Havaya 'Dev' Çözüm

Adana’da hava sicakliginin nem ile birlikte 45 dereceye çikmasiyla açik alanda bunalan vatandaslar dev vantilatörle serinletildi.

Hava sicakliginin gölgede 35 derece oldugu Adana’da nem ile birlikte hissedilen sicaklik 45 dereceye kadar çikti. Bu arada termometre ise 40 dereceyi gösterdi. Sicaktan bunalan vatandaslar bayram tatilini de firsat bilip yaylalara ve denize akin etti. Adana’da kalan vatandaslar ise parklarda serinlemeye çalisti. Bu arada müsterilerine açik havada hizmet veren isletmeler ise sicaga dev vantilatörle çözüm buldu. Çukurova’da asiri nemin de etkisiyle yaz aylarinda is yapamamaktan yakinan esnaf, çözümü isyerlerinin önüne koyduklari büyük vantilatörlerde buldu. 2.5 metre boyutundaki vantilatörler, sogutma sistemlerinin yetersiz oldugu ve çok sayida isçinin çalistigi, açik havada faaliyet gösteren lokanta, otel, oyun parklari ve çay bahçeleri gibi isletmelerin tercihi haline geldi. 2-3 metre ebadindaki vantilatörler esnafin imdadina yetisirken, vatandasin da serin bir havada yemek yemesini sagliyor. Bir kebap isletmesi de hizmet verdigi açik havaya 3 dev vantilatör kullaniyor. Isletme Müdürü Saim Bilim, Adana’nin asiri sicaginda vatandaslari serinletmek için dev vantilatörlü çözüm bulduklarini vatandasin memnun oldugunu söyledi.

Atatürk Parkinda asiri sicaktan bunalan Sait Aslan ise, “Havalar öyle sicak ki adim atacak halimiz yok. Bizim gibi yasli adamlar daha fazla etkileniyor. Temmuz ayi çok sicak geçiyor çok tehlikeli. Hava sicakligi daha da artarsa herkes kendini patir patir suya havuza atar. Biz de bu parkta serinliyoruz. Burasi gariban yaylasi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile