Sıcaklar Hazar Gölü Plajını Doldurdu

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bin yatak kapasitesi bulunan Hazar Gölü, bölgede yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle dolup taşmaya başladı.

Doğu'nun denizi olarak bilinen ve üzerinde 2 ada bulunan Hazar gölünün temizlenmesinin ardından bölgeye gelen tatilcilerin bir kısmı konaklamayı tercih ederken, bir kısmı da günü birlik tatil yapıyor.
Türkiye'nin en derin gölü olan ve Doğu'nun gizli denizi olarak bilinen Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulanan Hazar Gölü'nün uzunluğu 22 kilometre, genişliği ise yaklaşık 6 kilometre olarak biliniyor. Bölgedeki tatil köyleri, apart oteller ve kamp alanları ile yaklaşık bin kişilik yatak kapasitesi bulunan Hazar Gölü'ne Elazığ'ın dışında Batman, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa'dan yoğun talep geliyor. Sıcakların artmasıyla birlikte tatilcilerin de akın ettiği Hazar Gölü plajında, spor alanları dahil deniz kenarında bulunan bir çok imkan yer alıyor. Deniz bisikletleri, hız motorları ve çeşitli etkinliklerin yer aldığı plajlarda günü birlikte tatil 15-20 liraya mal oluyor.

UCUZ TATİL İMKANI SAĞLIYOR
Plajlara yaya girişin 3,5 lira araçla girişin 7 lira olması nedeniyle bölgede çok ucuz tatil yapılabiliyor. Tatilciler şezlong ve duşlardan ücretsiz bir şekilde yararlanırken, yemek ihtiyaçlarını istedikleri taktirde restoranlarda giderebiliyor. Tatillerini daha ucuza mal etmek isteyenler ise kendileri pişirip, kendileri yiyor. Çocuklarıyla birlikte hazar gölüne gelen tatilcilerden Murat Aydoğdu, "Havalar çok sıcak olduğu için geldik. Bu yıl çok felaket aşırı bir sıcak var. Batı daha serin ancak bu bölge daha sıcak geçiyor.Vatandaş başka gidecek bir yer olmadığı için burada eğleniyor ve serinliyor" dedi.

GÖLE KİRLİ SU KARIŞMIYOR
Hazar Gölü'nün kıyısında tatil sezonunun açıldığını belirten Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak ise, "Tatilcilerimiz artık rahat rahat gelip kalabiliyorlar. Şuana kadar gölün kirliliğinden bahsediliyordu. Artık göle bir kirlilik karışmıyor. Bizde belediye olarak sahilin etrafını düzenlemeye başladık. Bundan sonra da koşu parkurları, bisiklet yolları ve yüzme yerlerini tamamlayıp halkımıza sunacağız. Halkımız gelsin, bu bölgenin fiyatları çok uygun. Plajların girişleri çok düşük. Bölgede restoranlar var, burada yemeklerini yiyebilirler. Veya kendileri malzemelerini alarak kendin pişir, kendin ye modeliyle günü birlik tatillerini 15-20 liraya yapabilirler. Ben herkesi davet ediyorum. Gölün kumu ve sahili çok güzel. Bronzlaşmak ve romatizma hastaları için de ideal bir yer" diye konuştu

Hazar Gölü'nün Doğu'nun akciğerleri ve nefes aldığı yer olduğunu ifade eden Irmak, Hazar Gölü'ne Doğu'nun denizi diyebileceklerini söyledi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile