Sicakta Açik Birakilan Pencerelere Dikkat

Sicakta Açik Birakilan Pencerelere Dikkat

Yaz sicaklarinin en yogun yasandigi su günlerde balkon kapi ve pencerelerini açik birakip gece uykuya dalan vatandaslarin basi hirsizlarla dertte.

Bursa’daki tarihi mahalleye dadanan hirsizlar güvenlik kameralarina aldiris etmeden açik kapi pencere ariyor. Evlerin balkon ve pencereleri ile bahçe duvarlarina tirmanan hirsizlar mahalle sakinlerinin korkulu rüyasi haline geldi.

Bursa’nin Osmangazi ilçesine bagli Yahsibey Mahalle sakinleri son günlerde yasadiklari hirsizlik olaylarina karsi tepkili. Tarihi ve alçak katli evlerin bulundugu sokakta hirsizlar camdan giremedikleri evlere sonraki gün bahçeden girerek degerli esyalari çalarak kayiplara karisiyor.

Kameralara aldiris etmeden evlere tirmaniyorlar

Bir gün arayla evine iki kez hirsiz giren Orhan Vurucu, “Evime Sali sabah camdan giren hirsiz Çarsamba aksami yine geliyor ve bahçeden girmeye çalisiyor. Mahallede girilmeyen ev kalmadi. Telefon, para, bilgisayar ne bulurlarsa alip gidiyorlar. Hiçbir sey bulamazlarsa demir kapilari söküyorlar. Sokagi gören kamera sistemi var kaydediyor. Ancak bir çözüm bulamiyoruz. Karakola gidip basvurduk ama henüz bir haber alamadik. Bütün mahalle sakinleri hirsizlari biliyor. Üst tarafta kisla parki var. Hepsi orada geziyor. Benim evime ilk girdiginde esim ve benim telefonum ve bir miktar parami çaldi. Ikinci kez geldiginde ise tesadüfen fark ettik ve giremeden kaçti. Bahçede bulunan dogalgaz saatlerinin dolaplarini kirarak kaçti. Hemen hemen her gün bir eve giriyorlar. Birkaç gün önce yan komsunun evine girdiler. Sonraki günde benim evime. Son çare olarak Cumhurbaskanligina sikayet dilekçesi doldurduk. Mahallemizde sabit bekçi gönderilmesi için” ifadelerini kullandi.

Cuma gecesi girdigi dükkana pazar gecesi tekrar girdi

Uzun yillardir mahallede bayan kuaförlügü yapan ve hirsizlik olayi ile hiç karsilasmadigini söyleyen Murat Döleser, “Cuma gecesi dükkanimi kapattim. Cumartesi sabahi geldigimde rayli olan camlari söküp dükkana girmisler. Tüm ekipmanlarimi götürmüsler. Cuma gecesi girdikleri dükkanima Pazar gecesi tekrar girdiler. Polise sikayet basvurusunda bulunduk ancak henüz bir sonuç alamadik. Tüm malzemelerim gitti. Ortalama 10 bin lira civarinda zararim var. Tekrar böyle bir olay yasamamak için alarm ve kepenk sistemi kurduruyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile