Sicaktan Bunalan Depremzedeler, Dogal Kaynak Suyunda Serinledi

Sicaktan Bunalan Depremzedeler, Dogal Kaynak Suyunda Serinledi

Hava sicakliginin gün içerisinde 35 dereceye kadar çiktigi Hatay’in Iskenderun ilçesinde depremzede vatandaslar çözümü, dogal kaynak suyundan olusan gölette serinlemekte buldu.

Kahramanmaras merkezli depremlerde en çok yikima ugrayan Hatay’da sicakliklar artmaya basladi.

Hava sicakliklarinda ani artislarin yasandigi bölgede gün içerisinde hava sicakligi 35 dereceye kadar çikiyor. Iskenderun ilçesi Sariseki Mahallesi’ndeki vatandaslar çözümü; yerin altindan dogal yollarla çikan suyun bulundugu gölette serinlemekte buldu. Uzun yillardan beri akmaya devam eden kaynak suyu, sicaktan bunalan vatandaslarin kurtaricisi oldu.

“Iskenderun’un sicagina ancak bu su bizim için altin degerinde sayilir”

Havalarin isinmasiyla serinlemek için çareyi gölete girmekle bulan 19 yasindaki Umut Can Kaya, “Biz buraya Iskenderun’dan geliyoruz bu su için Sariseki’deyiz. Biz Iskenderun’dan Sariseki’ye geldik. Havalarin isinmasi nedeniyle, buradaki yer alti suyunda serinlemek için arkadaslarimizla beraber, her sene buraya geliriz. Iskenderun’un sicaginda ancak bu su bizim için altin degerinde sayilir. Biz her sene arkadaslarimizla geliriz bu suda yikaniriz güzel oluyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile