Siddet Uygulanarak Çenesi Kirilan Kedinin Tedavisi Sürüyor

Siddet Uygulanarak Çenesi Kirilan Kedinin Tedavisi Sürüyor

Zonguldak’ta siddet uygulanmasi sonucu çenesi kirildigi degerlendirilen sahipsiz kedinin veteriner klinigindeki tedavisi sürüyor.

Zonguldak’ta sahipsiz bir kedinin çenesinin kirik, dislerinin ise dagildigi görülen vatandaslar; durumu hayvansever Seda Mercan’a iletti. Mercan’in yönlendirmesi üzerine yarali kedi kutu ile veteriner klinigine getirildi.

Siddet görmesi sonucu çenesinde kirik oldugu degerlendirilen kedi; saglik durumunun agir olmasi sebebiyle bir süre gözlem altinda tutuldu. Ameliyata alinan kedinin çenesine plak uygulamasi yapilirken serklaj telleriyle sabitleme islemi de gerçeklestirildi.

Kedinin saglik durumu hakkinda konusan veteriner hekim Fatih Yaman, “Ilk geldigi zaman operasyonu kaldirabilecek bir durumda degildi. Çok özel bir sekilde, bir bebekle nasil ilgileniyorsak onunla o sekilde ilgilendik. Çok güçlü bir kedi. O bizden vazgeçmedi, biz de ondan vazgeçmedik. Çenesine hem plaka uygulandi hem de serklaj telleriyle sabitleme islemi gerçeklestirildi.

Düsündügümüzden çok basarili bir sonuç elde ettik. Operasyondan sonra 2-3 gün boyunca sivi gidalarla beslemeye devam ettik. Simdi eski gücüne kavustu. Daha da iyi olacak. Simdi yemek yiyebiliyor. Her sey yolunda gidiyor. Tedavinin tamamen sonuca ulasmasinin belli bir yolu var. Tedavisi su an iyi gidiyor” dedi.

Kediyi ilk gördügünde durumuna agladigini anlatan hayvansever Seda Mercan, "Uzun bir tedavi süreci var. Inanilmaz sekilde düzeldi. Aldigimda çok üzülmüstüm, hatta aglamistim. Hayvanin halini gördügümde inanamadim. ’Imkansiz, düzelmeyecek.’ derken hayata tutundu. Veteriner hekimlerimiz inanilmaz bir özveri ve titizlikle çalistilar. Gece gündüz baktilar ve simdi bu halde. Agzi da düzeldi, yemek yemege basladi, suyunu içiyor" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile