Şiddet Uygulayan Eşe 'Maaş' Cezası

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile DİSKİ'deki 617 geçici ve kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

DİSK Genel İş Sendikası ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen imza törenine Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile DİSK Bölge Temsilcisi Serdar Ekingen, Genel İş Sendikası Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Salih Doğrul katıldı.

Sözleşmenin karşılıklı imzalanmasının ardından konuşan Kışanak, emek hakkının hiçbir ücretle ödenemeyecek kadar kutsal olduğunu söyledi.

Emeğin mücadelesini her zaman kendi mücadeleleri olarak gördüklerini ve böyle bir siyasal anlayıştan geldiklerini ifade eden Kışanak, şöyle konuştu:
"Arkadaşlarımızın her birinin emeği hiçbir ücretle ölçülemeyecek kadar yücedir, bizim için kutsaldır. Emeğe saygılı olmak, emeğin hakkını var olan imkanlar içerisinde en iyi şekilde karşılayabilmek konusunda gayretimiz ve çabamız olacaktır. Biz sendikalarımızı, emek alanında çalışan arkadaşlarımızı, tüm emekçi kardeşlerimizi yönetimin bir parçası olarak kabul ediyoruz. Bu eşgüdüm ve koordinasyonun bir parçasıdırlar, hep beraber bu kente hizmet edeceğiz."
-Sözleşmeden...
1 Mart 2014 ile 28 Şubat 2015 dönemini kapsayan ve işçilere yüzde 7 zam yapılmasını öngören sözleşmede, taban ücret 83 lira olarak belirlendi. Aileiçi şiddeti önleme maddesinin korunduğu sözleşmede, eşine şiddet uygulayan personelin tespit edilmesi durumunda maaşının eşine ödenmesi hükmü getirildi.

Ayrıca işçilere 1 Mayıs için 53,50 ek ödemenin öngörüldüğü sözleşmede, 21 Mart Nevroz Bayramı tüm işçiler için, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü de kadın çalışanlar için idari tatil günü sayıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile