Şiddeti Önlemeyi Hedefleyen Projede Türkiye’Yi Tarsus Temsil Etti

Toplam altı ülkenin katıldığı şiddeti önlemeyi hedefleyen projede Türkiye’yi, Tarsus İMKB Endüstri Meslek Lisesi başarı ile temsil etti.

Toplam altı ülkenin katıldığı şiddeti önlemeyi hedefleyen projede Türkiye’yi, Tarsus İMKB Endüstri Meslek Lisesi başarı ile temsil etti.

AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı’nın koordinesinde gerçekleşen projede, İspanya, Bulgaristan, Slovakya, Türkiye ve Polonya’dan öğretmen ve öğrencilerin katıldığı bir haftalık çalışmaya Romanya ev sahipliği yaptı. Okulda, evde, sokakta kısacası hayatın her alanında yaşanan şiddet olaylarını önlemeye yönelik Romanya buluşmasında, Türkiye’yi İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcılarından Serap Davarcı, projenin Türkiye sorumlusu Edebiyat Öğretmeni Soner Güneş ve öğrenciler Ahmet Sait Yıldırır, Abbas Bilgi, Berat Pala ile Ebru Çiçek temsil etti.

Edebiyat Öğretmeni Soner Güneş ve öğrencilerden Ahmet Sait Yıldırır ayrıca proje ile ilgili bir sunum yaparken, canlı bir televizyon programına da katıldı.

Çok samimi bir ortamda gerçekleşen buluşma ile öğrenciler Romen kültürü, tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi sahibi oldular. İki yıldır süren ve beşincisi gerçekleştirilen buluşmalar Haziran ayında Polonya’da gerçekleşecek proje toplantısı ile son bulacak.

Tarsus İMKB EML Okul Müdürü Ramazan Ateş uluslararası boyutu olan böylesine önemli bir Comenius projesinde yer almaktan çok mutlu olduklarını, projenin öğrencilerin kişisel gelişiminde aşama kazandırma adına çok olumlu olduğunu ifade ederek, emeği geçen herkesi kutladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile