'Şiddetsiz Türkiye Girişimi Projesi'

Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Sümer:'Girişimin amacı, ülkemizde insanlara, doğada veya sokakta yaşayan hayvanlara, çevreye yönelik şiddetin önlenmesinde kamu kurumları, üniversiteler, yerel yönetimler, meslek örgütleri, gönüllü kuruluşlar, medya ve yurttaşlar arasındaki iş birliğini güçlendirmektir'.

Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer, şiddete karşı ulusal seferberlik başlatılması gerektiğini belirterek, 'Sivil toplum kuruluşlarının da şiddete karşı tepki göstermesi gerekmektedir' dedi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi'nde gerçekleştirilen 'Şiddetsiz Türkiye Girişimi Projesi' tanıtım toplantısında konuşan Sümer, şiddetin günden güne çeşitlendiğini, tüm dünyada yaygınlaştığını söyledi.

Proje ile şiddete karşı devlet-toplum iş birliğinin yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini belirten Rıza Sümer, şöyle konuştu:

'Girişimin amacı, ülkemizde insanlara, doğada veya sokakta yaşayan hayvanlara, çevreye yönelik şiddetin önlenmesinde kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler, meslek örgütleri, gönüllü kuruluşlar, medya ve yurttaşlar arasındaki iş birliğini güçlendirmektir. Ayrıca her alanda bilgi, ilgi ve duyarlılık düzeyini artırmak, şiddetten korunmak, yüz yüze ve göz göze iletişim yöntemlerini geliştirmektir. Böylece şiddetin önlenmesi amacıyla başlatılması gereken ulusal seferberlik için uygun ortamların oluşmasına ve projenin tamamlanmasına katkıda bulunulacaktır.'

Türkiye'de son dönemde yaşanan terör olaylarına dikkati çeken Sümer, 'Keşke yüz binlerce insan birleşip dağlara yürüyebilsek, oradakilere 'Kardeşim kente in, silahsız in, siyaset yap, sosyal etkinlik yap' diyebilsek' ifadesini kullandı.

Teröre karşı polisin, askerin, yargının aldığı önlemlerin tek başına yeterli olmayacağını kaydeden Rıza Sümer, 'Sivil toplum kuruluşlarının da şiddete karşı tepki göstermesi gerekmektedir' değerlendirmesinde bulundu.

Sümer, şiddete karşı aileler ve gençler önderliğinde ulusal seferberlik başlatılması gerektiğini, proje kapsamında Türkiye'nin farklı illerinde toplantılarına devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile