Side Müzesi'nde 11 bin 905 tarihi eser bulunuyor

Antalya'nın Manavgat ilçesi Side Müzesi Müdürü Güner Kozdere, sorumlulukları alanında 43 arkeolojik, 5 doğal ve 3 kentsel olmak üzere toplam 51 SİT al

Antalya'nın Manavgat ilçesi Side Müzesi Müdürü Güner Kozdere, sorumlulukları alanında 43 arkeolojik, 5 doğal ve 3 kentsel olmak üzere toplam 51 SİT alanının olduğunu belirtti.

Side Müze Müdürü Güner Kozdere, 2009 yılı sonu itibariyle müzelerinde 2 bin 129 arkeolojik, 9 bin 776 olmak üzere toplam bin 905 eserin sergilendiğini ifade etti.

18-24 Mayıs Müzeler Haftası etkinlikleri çerçevesinde basın açıklaması yapan Kozdere, müzelerine bağlı restorasyon atölyesinde 3 bin 500 eserin restorasyon ve konservasyonun en kısa zamanda başarıyla tamamlandığını söyledi. Side Müzesi'nin dünyasının sayılı müzeleri arasında olduğunu belirten Kozdere, müze içinde tarihi eserlere zarar verdiği gerekçesiyle flaşlı fotoğraf çekimine izin vermediklerini kaydetti. Kozdere, "Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu(UNESCO) tarafından tüm dünyada 18 Mayıs müzeler günü ilan edilmiştir. Ülkemizde de 1982 yılından bu yana da 18-24 Mayıs tarihleri arası Müzeler Haftası olarak kutlanılıyor. Side Müze Müdürlüğü sorumluluk alanlarına Manavgat, İbradı ve Akseki ilçeleri de giriyor. Side Müzesi ülkemizde heykel restorasyonu yapan tek müzedir." diye konuştu.

MÜZEKART'LA 300 AŞKIN MÜZE GEZİLEBİLİYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın halkın tarihi ören yerlerini rahat bir şekilde gezebilmesi için 'Müzekart' uygulamasına geçtiğini hatırlan Kozdere, kart sahiplerinin Türkiye'de 300 aşkın müzeyi ekstra hiç bir ücret ödemeden ziyaret edebileceğini kaydetti. Müzekart'ın 20 TL karşılığında temin edildiğini belirten Kozdere, öğretmenler ile 18 yaş ve üzerindeki öğrencilere yüzde 50 indirim uygulandığını ifade etti.

Kozdere, müzeleri 17 yaş ve altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençler ve çocuklar ile bu yaş grubundaki öğrenci gruplarına refakat eden öğretmenler, 65 yaş üstü, gaziler, şehit ve gazilerin eş ve çocukları, engelliler ve engelli refakatçisi, er ve erbaşlar Türkiye Milli Komitesi Milletlerarası Müzeler Konseyi (ICOM), Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi(ICOMAS), Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu(UNESCO) kartı sahipleri, basın kartı sahipleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli, emeklileri, profesyonel turist rehberleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünce ağırlanan resmi konuk ve refakatçilerinin ücretsiz gezdiğini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile