Sifayi Düzce'de Buldu

Sifayi Düzce'de Buldu

Kalpte ritim bozuklugu yasayan 50 yasindaki hasta sifayi Düzce Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Klinigi bünyesinde kurulan Aritmi Merkezi’nde buldu.

Düzce Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Klinigi bünyesinde hizmet veren Aritmi Merkezi’nde, kalpteki ritim bozuklugunun hangi sebeplerden kaynaklandigi ve eslik eden kalp hastaligi olup olmadigi tespit edilerek tedavi planlamasi yapiliyor.

Düzce ve bölgesine hizmet veren Aritmi Merkezi’nde 50 yasindaki hasta, uygulanan ablasyon teknigiyle kalp çarpintisindan kurtuldu. Kalp çarpintisi sikayeti ile daha önce dis merkezlere giden hasta, uygulanan tedavilerden sonuç alamayinca Düzce Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’ne basvurmaya karar verdi. Kardiyoloji Klinigi’nde yapilan ilk muayenenin ardindan Aritmi Merkezi’ne yönlendirilen hastanin ritim bozukluguna neden olan kalpteki sorunlu bölge tespit edilerek ablasyon tedavisi uygulanmasina karar verildi.



Artan sikayetleri çare Düzce Üniversitesi Hastanesi oldu

Tedavi sonrasi 3 yildir artan sikayetlerinden kurtulan 50 yasindaki hasta, “Kalp çarpintim beni ciddi manada sarsiyordu, sosyal yasantimi olumsuz etkilemeye baslamisti. Sikayetlerimin artmasi üzerine basvurdugum baska bir hastanede EPS (Elektrofizyolojik Çalisma islemi) yapildi. Islem sonrasi doktorumun verdigi ilaçlari kullandim ama çarpintilarim artti. Yarim saati bulan kalp çarpintilarim oluyordu. Ailem kalp krizi geçirdigimi düsünüyordu. Sikayetlerim artinca ilacimi degistirdiler ama fayda etmedi. Ben de Düzce Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’ne basvurmaya karar verdim. Buradaki doktorumuz Gökhan Bey’in uyguladigi ablasyon tedavisi ile sikayetlerimden kurtuldum. Hocamiza ve ekibine çok tesekkür ederim” dedi.



Tedavi hakkinda bilgi veren Düzce Üniversitesi Tip Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dali’ndan Dr. Ögretim Üyesi Gökhan Coskun, “Hastamiz, tarafimiza çarpinti sikayeti ile basvurdu ve çarpinti sirasinda çekilen elektrokardiyografisinde (EKG) kalp hizi dakikada 170’idi. Öncelikle yaptigimiz EPS isleminde ritim bozuklugunun kaynaklandigi yeri tespit ettik ve sonrasinda radyofrekans ablasyon yöntemiyle basarili bir sekilde tedavi uyguladik. Tüm bu islemler yaklasik yarim saat sürdü ve ertesi gün de saglikli bir sekilde taburcu ettik” ifadelerinde bulundu.

Tedavi edilmezse ciddi saglik sorunlarina yol açabilir

Ablasyon tedavisi sirasinda bazi hastalarda genel anestezi uygulansa da genellikle lokal anestezi yapildigini belirten Coskun, “Kalp ile ilgili her uygulamada oldugu gibi bu islemlerin de bazi riskleri vardir. Bu ihtimal ritim bozuklugunun türüne göre degismekle birlikte genel olarak çok düsüktür. Ritim bozuklugu tedavi edilmediginde kalp yetmezligine, kalpte pihti olusmasina ve buna bagli inme gibi ciddi saglik sorunlarina yol açabilir” diye konustu.



Aritmi merkezine kimler basvurabilir?

Aritmi Poliklinigine özellikle çarpinti ayrica kalbin çok hizli veya güçlü attigini hissetme, kalpte tekleme hissi, bas dönmesi, göz kararmasi ve bayilma sikayeti olanlarin basvurabildigini belirten Gökhan Coskun, “Aritmi Poliklinigimiz ve özellikle bayilma sikayeti olan hastalar için yaptigimiz Tilt table testi (egik masa testi ) hizmet vermeye baslamistir” seklinde açiklamasini tamamladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile