Sigaranin Çevreye Verdigi Zararla Dikkat Çekmek Için Izmarit Topladilar

Sigaranin Çevreye Verdigi Zararla Dikkat Çekmek Için Izmarit Topladilar

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde ‘Dünya Tütünsüz Yasam Günü’nde sigara ve tütün ürünlerinin çevreye verdigi zararlara dikkat çekmek için izmarit toplandi.

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde "31 Mayis Dünya Tütünsüz Yasam Günü"nde sigara ve tütün ürünlerinin çevreye verdigi zarara dikkat çekildi. Ilçe Devlet Hastanesi tarafindan düzenlenen etkinlikte ilçenin çesitli bölgelerinde izmarit toplandi. Saglik çalisanlari, polis, jandarma ve vatandaslarin katilimi ile gerçeklestirilen etkinlikte binlerce izmarit toplandi.

“Amacimiz insanlara izmaritlerin yere atmamasini hedeflemek”

Sigaranin zararlarina dikkat çekmek istediklerini belirten Çatalzeytin Ilçe Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Anil Kutlubay, “31 Mayis Dünya Tütünsüz Yasam Günü, dünyada oldugu gibi ülkemizde de her yil kutlanmaktadir. Biz, dünyada her yil yaklasik 7 milyon, Türkiye’de ise 100-150 bin arasi ölüme sebebiyet veren tütün kullaniminin çevre verdigi zararlari dikkat çekmek için izmarit toplama etkinligi gerçeklestirdik. Amacimiz insanlara izmaritlerin yere atmamasini hedeflemek” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile