Sigarayı bırak; tüm masraflar devletten

Sigarayı bırak; tüm masraflar devletten

Kanserle Savaş Dairesi Başkanı Prof. Murat Tuncer, sigarayı bırakma masraflarının Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacağını ve sigara şirketlerine dava açanların destekleneceğini söyledi.

 

Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanı Prof . Dr . Murat Tuncer , sigara yü ; zü ; nden kansere yakalandığı iç ; in sigara şirketlerine dava aç ; mak isteyenlere bakanlık olarak manevi destek vereceklerini sö ; yledi . Prof . Tuncer , &ldquo ; Vatandaşların hukuki olarak ne yapmaları gerektiğini araştırıp yö ; nlendireceğiz . Bu konuda iki avukat arkadaşımız bize ü ; cretsiz destek verecek&rdquo ; dedi . SGK ' nın da sigarayı bırakma yö ; ntemlerini geri ö ; deme kapsamına almak iç ; in ç ; alışma başlattığını duyuran Prof . Tuncer , &ldquo ; Yani , hasta olmadan sigarayı bırakmak istiyorsanız , doktora gittiğinizdeki masraflar Sosyal Gü ; venlik Kurumu ( SGK ) tarafından karşılanacak&rdquo ; dedi .

Prof . Tuncer , Sağlık Bakanlığı olarak , hasta ve hasta yakınlarını bir araya getiren ' Kansere Karşı El Ele Platformu ' na manevi olarak destek verdiklerini de bildirdi . Dü ; nyada ilk defa bir Sağlık Bakanlığı ' nın resmi olarak hasta veya hasta yakınlarının ö ; rgü ; tlemesini desteklediğini belirten Prof . Tuncer şö ; yle devam etti :

&ldquo ; Sağlık Bakanlığı ' nın iç ; inde kurulan Ulusal Kanser Danışma Kurulu ' nun elinde , pekç ; ok kanserin direkt olarak sigarayla ilişkili olduğuna dair kanıt bulunuyor . İnsanlar , bugü ; ne kadar sigarayı , doğrudan kanser yaptığını bilmeden , derinlemesine bilgilendirilmeden iç ; tiler . Ç ; ü ; nkü ; o tarihlerde sigara şirketleri , sigaranın zararlarını ü ; zerine yazmadılar . Hatta bu firmalar uzun sü ; re , sigaranın bağımlılık yapmayacağı , her hangi bir zararının olmayacağını savundular ki hâ ; lâ ; savunuyorlar .

Bu durumda sigara iç ; ip kanser olan ya da başka hastalıklara yakalanan insanların sigara şirketlerini mahkemeye verme hakkı bulunuyor . Bu yargı sü ; recinin dü ; nyada ö ; nemli ö ; rnekleri var . Sigara şirketleri mağdurlara ç ; ok ciddi paralar ö ; demek durumunda kaldılar . Bu nedenle biz de kanser hastalarımıza platform aracılığıyla , ' Eğer , yanlış bilgilendirilerek , sigara iç ; menize neden olunduğunu dü ; şü ; nü ; yorsanız dava aç ; abilirsiniz . Biz size yardımcı olacağız ' diye duyuru yaptık . Bu konuda ü ; cretsiz ç ; alışacak iki de avukat arkadaşımız var . Yani manevi destekten kastımız , dava aç ; maya hazırlanacak hastalarımızı dinleyerek sorunlarını ç ; ö ; zecek yasal dü ; zenlemeleri ortaya koymak ve hastaları yö ; nlendirmek . &rdquo ;

Prof . Tuncer , sigaranın legal olarak satılmasını ise bir tü ; rlü ; anlayamadığını sö ; zlerine ekledi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile