Sigarayi Birakanlarin Cildi Bir Hafta Içinde Düzeliyor

Sigarayi Birakanlarin Cildi Bir Hafta Içinde Düzeliyor

Manisa Sehir Hastanesi Gögüs Hastaliklari Hekimi Uzm. Dr. Osman Altiparmak sigarayi birakanlarda görülen baslica degisikliklerden bahsederek, "Sigarayi biraktiktan bir hafta sonra cilt renginiz, dudak, dis etleri, kendi zindeliginizde artma ve iyilik halini hissedeceksiniz" dedi.

"Sigarayi Birakma Günü" kapsaminda Manisa Sehir Hastanesi Gögüs Hastaliklari Hekimi Uzm. Dr. Osman Altiparmak açiklamalarda bulundu.

"9 Subat Sigarayi Birakma Günü, halkimiz içinde bir firsat" diyerek açiklamalarda bulunan Altiparmak, "Sigara içinde yaklasik olarak 400 kanserojen madde, yüzlerce kimyasal madde içermekte olup bu maddeler damar, brons sistemi, sindirim sistemi ve solunum sisteminin tümümde ciddi zararlara neden olup tahrip edip kanserlere neden olmaktadir. Sigara bagimliliklarinda olusan en vazgeçilmez duygu ve belirtiler ’Onu kullanmadigim zaman konsantrasyonumu toparlayamiyorum’, ’Öfke kontrolümü saglayamiyorum’, ’Yasamdan zevk alma azaliyor’ seklinde karsimiza çikmaktadir. Bu belirtiler sigarayi birakanlarda ilk dönemde görülen yoksunluk belirtileridir. Ilaç destegi ile aldiginizda bu yoksunluk hissi olmayacaktir. Sigara birakma polikliniklerine basvurdugunuzda sizlere yazdigimiz ilaçlari Saglik Bakanligimizin destegiyle ücretsiz bir sekilde alabilmektesiniz. Sigarayi biraktiktan bir hafta sonra cilt renginiz, dudak, dis etleri, kendi zindeliginizde artma ve iyilik halini hissedeceksiniz. Özellikle genç hastalarima sigarayi birakmadan önce biraktiktan sonra ayna karsisinda kendilerini incelemelerini istiyorum ve bu hastalarimizin biraktiktan sonraki döneminde görünümleri, saçlari, cildi ve rengiyle pozitif estetik düzelme oldugu gözlenmektedir. Sigarayi birakmak ve bunu basarmak çok kolay. Lütfen karar verin ve Sigarayi Birakma Polikliniklerine basvurun" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile