Sigarayi Birakma Günü'nde Vatandaslara Karbonmonoksit Ölçümü Yapildi

Sigarayi Birakma Günü'nde Vatandaslara Karbonmonoksit Ölçümü Yapildi

Aydin Devlet Hastanesi tarafindan ’Sigara Birakma Günü’ dolayisiyla sigara ve tütünün zararlari konularda bilgilendirme yapilirken, vatandaslara karbonmonoksit ölçümü yapildi.



Sigara Birakma Günü sebebiyle Aydin Devlet Hastanesi bashekimligi tarafindan sigara ve tütünün zararlari ile birakmak yöntemleri konularinda bilgilendirme yapmak amaciyla hastane poliklinik girisinde stant kuruldu. Kurulan stant çerçevesinde yapilan bilgilendirmeler ve dagitilan brosürler ile farkindalik olusturulurken stantta vatandaslara karbonmonoksit ölçümü yapildi.

Konu ile ilgili Aydin Devlet Hastanesi’nden yapilan paylasimda “Sigara, dünyada ve ülkemizde önemli bir halk sagligi sorunudur. Dünyada her yil 6 milyon kisi sigara sebebiyle hayatini kaybetmektedir. Sigarayi Birakma Günü etkinlikleri kapsaminda hastanemiz poliklinik girisinde, Egitim Birimi tarafindan sigara bagimliligi hakkinda bilgi vermek, farkindalik olusturmak ve kullananlarin sigarayi birakma karari almalarini saglamak amaciyla stant kuruldu. Hastanemiz Bashekimi Prof. Dr. Gülnur Tasçi Bozbas ve hastane yöneticilerimizin de katildigi etkinlikte, hastalarimiza ve hasta yakinlarimiza sigara kullaniminin zararlari ve birakma yöntemlerini anlatan brosürler dagitilarak karbonmonoksit ölçümü yapildi. Ölçüm sonuç degerlerine göre bagimli olarak tanimlanan hastalarimiza, sigarasiz saglikli bir hayatin ilk adimini atmalari yönünde öneride bulunuldu. KETEM basta olmak üzere ilimizde hizmet veren Sigara Birakma Polikliniklerine yönlendirme yapildi” ifadeleri yer aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile