Sigarayi Birakmak Isteyenlere Müjdeli Haber

Sigarayi Birakmak Isteyenlere Müjdeli Haber

Ölümlere varan birçok zararli hastaligi beraberinde getiren sigara bagimliligindan kurtulmak isteyenlere ‘Dünya Sigara Birakma Günü’nde uzmanindan müjdeli haber geldi. Ögretim Üyesi Dr. Erdem Tezcan tarafindan gelistirilen ‘içilebilir gida takviyesi’ ile bagimlilarin, nikotin istegini azaltarak tamamen birakabilmeleri saglanacak.

Gün geçtikçe sigara bagimliligindan kurtulmak isteyenlerin sayisi artiyor. Basta kanser olmak üzere birçok hastaligin en büyük sebeplerinin biri olan sigaranin zararlari ise çesitli platformlar ve kamu spotlari ile gözler önüne seriliyor. Bagimliliktan kurtulmak isteyen vatandaslara müjdeli haber, uzmanindan ‘Dünya Sigara Birakma Günü’nde geldi. Insanlarin yasam kalitesini etkileyen, cilt sagligini bozan sigaradan vazgeçirmeyi hedefleyen bulusu Atlas Üniversitesi Ögretim Üyesi Dr. Erdem Tezcan, TÜBITAK Marmara Teknokent Türkiye Gida Inavasyon Platformu Kuluçka Merkezi’nde anlatti. Tezcan, kendi gelistirdigi ‘içilebilir gida takviyesi’ ürünü ile sigara bagimlilarinin nikotin istegini azaltarak tamamen birakmalarini sagladigini açikladi.

Dogal olan ve nikotin içermeyen ürün, sigara bagimliligindan kurtulmak isteyen vatandaslar için önemli rol oynayacak.

“Sigarayi tarihe kavusturacak ürün”

Bir bardak su ile 10’ar milim ölçeklerle tüketilecek olan ürün ile birlikte kisinin bagimliligi bu konudaki istegi ve kararliligiyla birlikte yaklasik bir ay içerisinde sona erecek. Atlas Üniversitesi Ögretim Üyesi Dr. Erdem Tezcan, “Piyasadaki sigara biraktirma ürünleri hem nikotin temelli. Nikotin bantlari veya içilebilir nikotin ürünleri oluyor genelde. Bu sefer sigaradan kurtulmak isterken o ürünlere bagimlilik artiyor. Ben de bagimlilik yapmayan, dogal bir alternatif üzerinde çalismaya basladim. Yaptigimiz ürünleri daha dogal, fonksiyonel gidaya uygun ya da gida takviyesi olarak çalismalarimizi yürüttük. Nikotin içermeyen, sigara birakma ürünümüz takviye gida olarak formüle ettim. Sigarayi birakmak isteyen herkes ürünümüzle birlikte sigarayi birakabiliyor. Burada kisinin sigarayi gerçekten birakmak istemesi önemli. Biz sunu demiyoruz; ürün kullanirken sigarayi kesin demiyoruz, kisi sigarayi zaten kendisi yavas yavas azaltiyor ama kisi sigarayi gerçekten birakmak istiyorsa bu ürünle beraber sigarayi tamamen tarihe kavusturabilir. Ama kisi istemiyorsa, zaten ölçekleri takip etmez ve o zaman birakamaz” dedi.



“Hiçbir yan etkisi de yok”

Gelistirdigi ürün hakkinda bilgiler veren Tezcan, “Yaptigim birçok tibbi çalismalarda inflamasyon bunun sebepleri olarak sagliksiz beslenme ve sigara karsima çikiyordu. Örnegin; sedef, egzama, otizm çalismasi ve fonksiyonel gida çalisiyorum fakat karsima sigara illeti çikiyordu. Ben de sigara ile alakali bagimlilari rahatlatacak çalismalar yapmak istedim. TÜBITAK Marmara Teknokent Gida Inovasyon Platformu, fonksiyonel gida ürünlerini destekliyorlar. Yaptigimiz ürünü gida takviyesi üzerine gelistirdik. Nikotin içermeyen sigara birakma ürününü takviyeci gida olarak formüle ettim. Içerisinde lipozamal vitamin b3, çörek otu yagi ve fosfor dilkolinle de destekledim. Nikotinin beyinde baglanmasini engelliyor ve kendisine bagimlilik da yapmiyor. Gelistirdigimiz Nicoblock adli ürün ayni zamanda sivi bir ürün. Günde 3 defa 10’ar ml ölçekle tüketiliyor. Hiçbir yan etkisi de yok. Kullanan kisilerde birkaç gün içinde etkisini gösterip kullanim ihtiyaci bir hayli zayiflamasini sagliyor. Sigara bagimlilari ayni zamanda kararli duruslariyla da tamamen bu illetten kurtulmus oluyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile