Sığınmacılara Yardıma Koştular, Aşkı Buldular

İsviçreli Diana ile Slovenyalı Adis sığınmacılara yardım etmek için bulundukları Preşevo kasabasında tanışıp dünya evine girdi

PREŞEVO - Sırbistan'ın Makedonya sınırındaki Preşevo kasabasında sığınmacılara yardım eden iki aktivist ilk görüşte aşık olup evlendi.

Slovenya'dan Adis Imamoviç ve İsviçre'den Diana Hood, Preşevo sığınmacı merkezinde gönüllü çalışırken tanışıp birbirlerine aşık oldu.

Imamovic, AA muhabirine, Diana'yı ilk defa Hırvatistan sınırında sığınmacılar için oluşturulan yardım standında gördüğünü, daha sonra Preşevo'ya geçtiklerini anlattı.

Evlenme teklifini Preşevo'da aldığını belirten Diana Hood ise "Aşkımız burada başladı ve hayatlarımızı birleştirme kararını burada aldık" dedi.

Sığınmacılara yardım yaparken tanışan gençler, Preşevo'daki bir kafede düzenlenen sade bir törenle dünya evine girdi.  Diana ve Adis, sığınmacılara yardım eli uzatmaya devam edeceklerini söyledi.

Preşevo Gençlik Merkezi temsilcilerinden Valon Arifi de Preşevo'da kalan sığınmacılara yardım etmek için yaklaşık 350 aktivistin geldiğini belirterek böyle bir düğüne şahit olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile