Siirt 3. Yöresel Yemek Yarismasi'nda Lezzetler Yaristi

Siirt 3. Yöresel Yemek Yarismasi'nda Lezzetler Yaristi

Siirt Valiligi himayesinde Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan Tarim ve Agaç Müzesi’nde düzenlenen yarismaya ev hanimlari yogun ilgi gösterdi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in öncülügünde kutlanan Türk Mutfagi Haftasi çerçevesinde, Tarim ve Agaç Müzesi’nde düzenlenen yarismaya 27 ev hanimi, yöresel yemekler olan "perde pilav", "kitel" ve "dolma" 15 ev hanimi ise yöresel tatlilar olan "aside", "varak keak" ve "imçerket" ile yaristigi yarismada birinci, ev hanimi Demet Yüksekli Obay oldu.

Programin açilis konusmasinda konusan Siirt Valisi Dr. Kemal Kizilkaya, "Türk mutfagi etkinligi Siirt ve Siirtliler için çok kiymetli oldugunu düsünüyorum. Bu etkinlik, su anda 81 vilayetimizde düzenleniyor. Ancak bu etkinlik bence bizim için anlamli kilan alanlardan birisi süphesiz bu etkinligin düzenlenmesinde fikir annesi olan degerli hanimefendi Cumhurbaskanligimizin esi saygi deger hanimefendi Emine Erdogan’in Siirtli olmasi bizim için anlamli. Siirt yemekleriyle mutfagiyla Türkiye’mizin gerçekten çok müstesna bir yeri bulunmaktadir. Burada 3’üncüsü düzenlenen Türk mutfagi günleriyle bunun altini bir kez daha çizmis oluyoruz. Bu vesileyle emegi geçen bütün arkadaslarimiza çok tesekkür ediyoruz" dedi.

Siirt 3. yöresel yemek yarismasinda birinci olan Demet Yüksekli Obay, "Siirt yöresel yemek yarismasina, yemek tatli kategorisi olarak katildim. Yemekte dolma yapmistik kuru dolma. Tatlida ise imçerket tatlisi yapmistik. Ikisinde de birinci oldum. Çok mutluyum. Hediyeler ve puanlar için herkese çok tesekkür ederim" diye konustu.

Jüri üyesi ve büryan ustasi olan Murat Kayaalp ise, "Bugün jüri üyesiydim ve aksamüzeri de yemek yarismasi vardi. Birbirinden güzel yemekler vardi. Perde pilav, içli köftemiz ve dolma yemeklerimiz. Biz puanlamaya geçerken inanin ki birbirinden o kadar güzel yemekler yapilmisti ki, hamaratli kardeslerimiz bunlari çok güzel yapmislardi. Puanlamada birbirine yakin puanlama verdik. Hiç kimse birinci gelmedim diye üzülmesi. Neticede bu bir kültür haftasidir, yemek haftasidir. O yüzden teselli yani sonuncuya dahi teselli armaganlarimiz oluyor. Tesekkür ediyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile