Siirt’e 20 Milyon Dolar Liralık Yatırım

Siirt’e 20 Milyon Dolar Liralık Yatırım

ABS Alçı ve Blok Sanayi Anonim Şirketi, ham maddesi Siirt’te olan 20 milyon dolarlık alçı fabrikası kurmak için girişimde bulundu.


Firmanın Siirt temsilcisi Cengiz Geyik, ABS firmasının Kurtalan ilçesinde 3 tane ruhsatlı alçı taşı ocağı bulunduğunu belirterek, yatırım için yer tahsis edilmesi durumunda 6 ay gibi kısa bir zamanda fabrikayı kuracaklarını söyledi.

Siirt’in toz alçı ve plaka alçı üretimi için elverişli olduğunu ifade eden Geyik, "ABS alçı firması Türkiye'de ve yurt dışında çok önemli yatırımları bulunan bir şirkettir. Siirt’in Kurtalan ilçesinde alçı noktasında ciddi bir ham madde var. Bu konuda 3 tane ruhsatlı alçı taşı ocağımız mevcuttur. Firmamızın pazar konusunda da bir sıkıntısı bulunmaktadır. İlk etapta 120 kişi çalıştırılacak toz alçı fabrikası kurulması için girişimde bulunduk. İlk resmi müracaatımızı dün Siirt Valiliği'ne ilettim. İkinci aşamada ise plaka alçı üretimi yapılarak 120 kişi olan personel sayısını akabinde 150 kişinin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Ancak uzun zamanda yer arayışları içindeyiz. 100 bin metre kare alan üzerinde yüzde 50’si kapalı olmak üzere yapılacak tesis için Organize Sanayi Bölgesi'nde yer talep ettik. Ancak yer olmadığı için OSB dışında Orman ve Su işleri Müdürlüğü'ne ait 100 bin metre kare alan tespit ettik. Tapu kadastro mühendisleriyle yaptığımız ölçüm sonunda çıkardığımız krokiyi valilik bünyesindeki ilgili kuruma ileterek bu noktada yatırım yapılması için resmi müracaatımızı yaptık. Bu konuda Siirt Valimiz Mustafa Tutulmaz, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören’den destek bekliyoruz" dedi

Geyik, firmanın yatırım için gerekli resmi evraklarını Siirt Valiliği’nde ilgili birime teslim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile