Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nde moral programı

Siirt E Tipi Kapalı Ceza ve Tutukevinde kalan hükümlü ve tutuklular için moral etkinliği düzenlendi. Spor salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Cumh

Siirt E Tipi Kapalı Ceza ve Tutukevinde kalan hükümlü ve tutuklular için moral etkinliği düzenlendi. Spor salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Karamık, tutuklu ve hükümlülerin eğitim ve rehabilitasyonları ile boş zamanlarını değerlendirilmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Günümüzde adalet hizmetlerinde yeterlilik kavramı suç işleyen kişilerin toplumdan uzaklaştırılmalarından ziyade bu kişilerin toplum kurallarına uyumlu yaşamayı öğretmeyi zorunlu kıldığını belirten Karamık, "Tüm dünyada kanunla ihtilafa düşen kişiler (hükümlüler) özgürlüklerinin kısıtlandığı dönemde çeşitli eğitim ve iyileştirme faaliyetlerine tabi tutulmakta ve topluma uyumlu hale getirilmeye çalışılmaktadır. Ceza infazı başlı başına bir süreçtir. Bu süreç içerisinde hükümlülerin ceza infaz kurumundaki zamanın en iyi biçimde değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bunun içinde hükümlülerin ceza ve infaz kurumlarında eğitim meslek edinme, sportif kültürel ve toplumsal etkinliklerde bulunma olanakları olmalıdır. Açtığımız giyim, halk Oyunları, dart, halkla ilişkiler, satranç ilk yardım, bilgisayar, badminton, kalorifer ateşçiliği ve benzeri çeşitli kurslarda toplam 212 hükümlü başarılı oldu." dedi.

Hükümlüler adına konuşan Özkan Özkök ise toplumun ayrılmaz birer fertleri olduklarını belirterek, "Geleceğe karamsar gözle değil daha güzel ve umutla bakıyoruz. Yapılan çalışmalar ve etkinliklerle geleceğe umut ile bakıyoruz." diye konuştu.

Vali Musa Çolak da kursların düzenlenmesinde emeği geçen personele teşekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile