Siirt'in 14 Eylül Şeref Günü Kutlandı

Siirt'in 14 Eylül Şeref Günü Kutlandı

Siirt'in 14 Eylül Şeref Günü'nün 95'nci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

1971 yılından beri düzenlenen 14 Eylül Siirt’in Şeref Günü kutlamaları çerçevesinde kutlamalara Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Daha sonra Valilik hizmet binası önünde düzenlenen törende Vali Musa Çolak ve 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken şeref defterini imzaladılar.
Vali Çolak şeref defterine “Aziz milletimizi layık olduğu yüksek refaha kavuşturmak, dünya üzerinde zor durumdaki insanların yaralarını sarmak ve çağdaş uygarlık arasındaki yerimizi daha üstün seviyelere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. İlke ve inkılaplarınızın ışığında yürüyen Türkiye’miz bölgesel bir güç olarak uluslararası alanda hak ettiği yere gelmiş bulunmaktadır. Türk milleti, yaktığınız meşalenin gösterdiği ışıklı yolda yürüyerek, çağlar aşan bir millet olduğunu tüm dünyaya göstermektedir.” şeklinde yazdı.

Belediye Başkan vekili Ahmet Arslan ise yaptığı konuşmada önemli günlerden geçtiğimizi belirterek, “Onun için birlik ve beraberlikte, barış ve kardeşlikte ayrılmamamız dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Güzel Sanatlar Lisesi Tarih Öğretmeni Ahmet Oran günün anlam ve önemini anlattı: "Bilindiği üzere Siirt’ten ayrılan Mustafa Kemal, Bitlis ve Muş’un Rus işgalinden kurtulmasını sağlamıştır. Ancak burada genelde gözden kaçan bir nokta şudur. Bitlis ve Muş’un kurtuluşunda Siirt halkının yardım ve destekleri küçümsenemeyecek derecede çoktur. Gerçi Siirt dünya ve Kurtuluş savaşlarında işgale uğramamıştır. Bu yüzden resmi bir kurtuluş günümüz yoktur. Fakat Atatürk’ün çalışmaları Siirt’teki toplum önderleri liderliğindeki halkımız Pervari-Şirvan üzerinden harekete geçerek, Bitlis önlerine varmış ve düşman işgalinden kurtulmasına katkı yapmışlardır.”
Törende daha sonra yerel sanatçıların müzik dinletisi ve folklor gösterileri yapıldı. Tören, Valilik hizmet binası girişinde düzenlenen Atatürk resimleri sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile