Siirt'in Büryanina Bayramda Yogun Ilgi

Siirt'in Büryanina Bayramda Yogun Ilgi

Ramazan ayinin bitmesiyle birlikte Siirt’in meshur yemegi olan büryana bayramda vatandaslar ragbet gösterdi.

Siirt’te kendine özgü kuyularda gece saatlerinde pisirilen ve gün agarmadan satisa sunulan büryan kebabi, ramazan ayinin bitmesiyle birlikte ragbet görmeye devam ediyor. Siirt’in yaklasik bir asirdir vazgeçilmeyen lezzetlerinden biri olan ve Türk Patent Enstitü tarafindan tescillenen Siirt’in büryan kebabi yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çekiyor. Hem Siirt hem de çevre illerden gelen vatandaslarin vazgeçilmezi oluyor.

Gece saatlerinde mesaiye baslayarak büryan kebabini hazirladiklarini dile getiren büryan ustasi Murat Kayaalp, "Öncelikle tüm Islam aleminin Ramazan Bayramini kutluyorum. Islam alemine baris, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Ramazan ayini atlattik. Simdi tekrardan sabah erkenden büryanlarimizi servise sunduk. Sabah gece 02.00’de geldik. Tandirlarimizi yaktik ve bir saat ugrastiktan sonra bunu sabah saat 05.00’te servise sunduk. Bilindigi üzere büryanimiz patentli bir yemektir. Büryana oldukça bir ragbet var. Hem Ramazan ayinda, bayram günlerinde olsun, geri kalan günlerde olsun her zaman ragbet görüyor. Büryan kebabi insani tok tutuyor, dinç tutuyor" dedi.

Arkadaslari ile büryan yemeye gelen müsterilerden Fikret Bekman, "Ramazanda oldugumuzdan dolayi büryani özlemistik, herkese hayirli bayramlar diliyorum" diye konustu.

Azad Erdemci ise bayramin 2. gününde arkadasiyla beraber büryan yemeye geldigini ve herkese tavsiye ettigini söyledi.



Konya’dan Siirt’e gezmek amaciyla gelen Erdogan Acar da, "Güneydogu turu yaptik bayram için. Mutlaka Siirt’e ugruyoruz, Siirt’in vazgeçilmezi olan büryan kebabini yemeden dönmek istemiyoruz Konya’ya. Konya’nin tandir kebabina benzer es deger bir lezzette. Herkese de tavsiye ediyorum mutlaka Siirt’e geldigi takdirde büryan kebabi yemesini" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile