Siirt'in gururu olan projeler sergileniyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı bilimsel proje yarışmalarına Siirt adına katılarak dereceye giren projeler öğretmenevinde sergilendi.

Vali Musa Ç

  Milli Eğitim Bakanlığı ' nın açtığı bilimsel proje yarışmalarına Siirt adına katılarak dereceye giren projeler öğretmenevinde sergilendi .

Vali Musa Çolak açılış konuşmasında başarıları övdü . Çolak , " Öğrencilerimiz , bu eğitim ve öğretim yılında önemli projeler üretmişler ve önemli başarılar elde etmişler . Öğrencilerimiz Türkiye genelinde 4 birincilik , 2 ikincilik ve 1 üçüncülük ile 1 teşvik ödülü aldı . Kendilerini kutluyorum . " dedi .

Sergiyi gezen Vali Çolak , projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı . Sergilenen eserler arasında Yavuz Sultan Selim Lisesi ' nin hazırladığı ve 3 bin 126 proje arasında birinci olan ' Yerleşik Hayata Geçen Göçerlerin Siirt Kent Yaşamına Uyumu ' konulu sosyoloji projesi , Kurtalan Çok Amaçlı Lisesi ' nin 15 bin TL ödül kazanan ' çok fonksiyonlu mobilya ' gibi eserler yer alıyor .

Serginin açılışına Siirt Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Recep Ziyadanoğulları , Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Karamık , Vali Yardımcısı Hamdi Üncü , Defterdar Musa Avcu ile öğretmen ve öğrenciler katıldı .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile