Siirt, Istiklal Marsi'nin Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Gününü Kutladi

Siirt, Istiklal Marsi'nin Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Gününü Kutladi

Siirt’te bagimsizligin simgesi, milli birlik ve beraberligin ifadesi Istiklal Marsi’nin, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan kabul edilisinin 102. yil dönümü ve Istiklal Sairi Mehmet Akif Ersoy’u anma günü, düzenlenen etkinliklerle kutlandi.

Tören, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Istiklal sairi Mehmet Akif Ersoy konulu slayt gösterisinin ardindan günün anlam ve önemini belirten konusma Sosyal Bilimler Lisesi Edebiyat Ögretmeni Esra Ilbas tarafindan yapildi.

Sosyal Bilimler Lisesi ögrencileri tarafindan hazirlanan Istiklal Marsi ve Mehmet Akif Ersoy konulu oratoryo gösterisi, büyük bir ilgiyle izlendi.

Ögrencilerin siirler okudugu törende, Mehmet Akif Ersoy ve Istiklal Marsi temali resim, siir ve kompozisyon yarismasinda, dereceye giren ögrencilere ödülleri, Siirt Valisi ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu ve esi Güney Hacibektasoglu tarafindan verildi.

Vali Hacibektasoglu, tören sonunda Sosyal Bilimler Lisesi ögretmen ve ögrencilerini tebrik etti.

Siirt Il Milli Egitim Müdürlügü Konferans Salonu’nda düzenlenen anma etkinligine, Siirt Valisi Osman Hacibektasoglu, esi Güney Hacibektasoglu, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Emrullah Büyük, Il Emniyet Müdürü Hakan Yildirimoglu, Il Milli Egitim Müdürü Deniz Edip, kurum müdürleri ögretmenler, ögrenciler ve ögrenci velileri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile