Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde talasemi kliniği açıldı

Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde talasemi hastalarının tedavi görecekleri klinik hizmete açıldı. Klinikte çocuklar için kitaplığı

Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde talasemi hastalarının tedavi görecekleri klinik hizmete açıldı. Klinikte çocuklar için kitaplığın yanı sıra çizgi film izleme imkanı da bulunuyor.

Açılış nedeniyle düzenlenen törende konuşan Başhekim Dr. Ferhan Çetindağ, talaseminin tedavisi zor genetik bir hastalık olduğunu, bu kliniğin açılması ile tedavilerinin daha kolay yapılacağını söyledi. Çetindağ, "Hastalar her ay düzenli kan almak zorundalar. Bu da çocukların psikolojisini bozmaktadır. O nedenle hastanemizde talasemili çocuklar için ayrı bir klinik açarak onların rahat edebilecekleri bir ortamda kan almalarını sağlamak istedik. Bu klinik sayesinde çocuklarımız kitap okuyarak oyun oynayarak çizgi film seyrederek kan almaktadırlar." dedi. Siirt Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür de yaptığı konuşmada talasemi hastalığına ilişkin yapılan çalışmaları anlattı. Ömür, "İlimizde 80 civarında talasemi hastası ardır. Bu sayı giderek artmaktadır." şeklinde konuştu.

Hastanenin talasemi birimi sorumlu hemşiresi olan Siirt Talasemi Dernek Başkanı Arzu Başaran da 2003 yılından beri arzuladıkları kliniğe kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile