Siirt Milletvekili Demirkıran, Yeni Torba Yasasını Değerlendirdi

Siirt Milletvekili Demirkıran, Yeni Torba Yasasını Değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Siirt Milletvekili ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Afif Demirkıran, Meclis Genel Kurulu’nda on gün boyunca, günlük on iki saatlik bir çalışma temposuyla görüşülüp kabul edilen Torba Yasa’yla, yaşamın pek çok alanında vatandaşları yakından ilgilendiren bir çok düzenlemeye gittiklerini ifade etti.

Torba Yasası ile ilgili açıklamalarda bulunan Demirkıran, muhtarların aldığı 460 liralık aylığın 875 liraya kadar çıkarmaya Bakanlar Kurulu’na yetki verildiğini söyledi.

Demirkıran, "Köy korucularının en düşük emekli aylıkları 383,96 liradan 652,72 liraya; en yüksek aylık miktarı ise 614,33 liradan 883,10 liraya yükselttik. Tarımsal desteklemelerle ilgili olarak devam eden her türlü inceleme veya soruşturma sonuçlanıncaya kadar konulan ödeme yasaklarının kaldırılması, başvurusu bulunduğu halde, destekleme alamayanlara veya destekleme tutarları geri alınanlara, hak ettikleri destekleme ödemelerinin yapılmasını sağlayarak ilimizde özellikle Kurtalan bölgesindeki çiftçilerimizin mağduriyetini de gidermiş olduk.

Görevi esnasında şehit olan asker ve güvenlik görevlilerinin yakınlarına iki istihdam hakkı, gazi olanlara bir istihdam hakkı, görevi esnasında öldürülen kamu çalışanlarının yakınlarına bir istihdam hakkı, malul olan kamu çalışanlarına bir istihdam hakkı, terör mağduru sivil vatandaşlardan terör eylemleri nedeniyle hayatını kaybeden veya engelli hale gelenlere bir istihdam hakkı getirerek 34 bin 984 kişiye istihdam hakkı sağladık. Yine terör nedeniyle yaşamını yitiren sivil vatandaşların yakınlarına veya engelli hale gelenlere sosyal güvencesine bakılmaksızın aylık bağlanabilme imkanı sağladık.
Yaşlı ve engelli aylıkları için uygulanan muhtaçlık sınırı, 124,40-TL’den 243,43-TL’ye yükselttik. Kadastrosu veya tapulaması tamamlanan çalışma alanlarında, orman kadastrosu ya da tahdidi yapılmamış ormanların, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce kadastroya tabi tutulması sağlanacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığa bağlı Kur'an kurslarında vekil Kur'an kursu öğreticisi olarak görev yapmakta olanlar Başkanlığa bağlı Kur'an kurslarında vekil Kur'an kursu öğreticisi olarak görev yapmış olanlara kadro hakkı getirdik. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini ve buna 4/B’lileri de ekleyerek yaklaşık yüz bin kişiye kadro müjdesi verdik” şeklinde konuştu

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile