'Siirt Okuyor' Kampanyası Devam Ediyor

'Siirt Okuyor' Kampanyası Devam Ediyor

Siirt Valiliği tarafından yürütülen "Siirt Okuyor" kampanyası devam ediyor.

Kampanya çerçevesinde okullara kitap dağıtıldı. Öğretmenevinde düzenlenen kitap dağıtım töreninde konuşan Vali Musa Çolak, kampanyanın artık yalnız okullarla sınırlı kalmadığını ve Siirt halkı tarafından benimsendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde 2008 yılından beri yürütülen 'Türkiye Okuyor ' kampanyası çerçevesinde böyle bir kampanya düzenlediklerini belirten Çolak, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında ilimizde '7'den 70'e Siirt Okuyor ' projesi, 05 Aralık 2011 tarihi itibariyle Siirt Merkez ve 6 ilçemizde eş zamanlı olarakuygulamaya konulduğunu belirtti.

Projenin amacı, Türkçe'nin doğru ve güzel konuşulması, okuduğunu anlama-anlatım becerilerinin geliştirilmesi, okuma alışkanlığının yaşam tarzı haline getirilmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamak olduğunu belirten Çolak, 'Ancak bunu gerçekleştirirken sadece öğrencilerimizi değil; işin içine anne ve babaları yani velileri de katarak evde bir okuma saati belirleyip, birlikte okuma yapmalarını sağlamayı da hedefliyoruz. 2011-2012 eğitim öğretim yılında, 5 Aralık 2011 tarihi itibariyle Siirt 7'den 70'e okuyorprojesi kapsamında, il genelinde üç aylık dönem içerisinde 342.989 kitap okunmuştur. Oranlara vurduğumuzda kitap okuyan öğrenci sayısında yüzde 80 artış sağlanmış olup, okunan kitap oranında ise yüzde 300 lük bir artış sağlanmıştır. Yılsonu itibari ile kitap okumada hedefimiz 1 milyon kitap sayısına ulaşmaktır. Valilik olarak bu güne kadar üç aylık dönem içerisinde, il özel idare bütçesinden 15 bin adet kitap satın alınarak okulla dağıtımı sağlandı. Bakanlık bünyesinde de merkez köy ve ilçelere bağlı köyilköğretim okullarına dağıtılmak üzere 20 bin adet kitap ayrıca dağıtılacaktır. Bu projenin başarıya ulaşması için; sivil toplum kuruluşlarını, kamu kurum ve kuruluşlarını, okullarımızı, eğitim sendikalarını, mahalle muhtarlarımızı, idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi, öğrenci velilerini, basınımızı, okul aile birliklerini, kısacası 7'den 70'e tüm Siirt'i katarak başarıya ulaşmayı hedeflemekteyiz. Öğrencilerimizin her geçen gün daha büyük bir coşku ve istekle kitap okumaya devam etmeleri, gerek dersbaşarılarında gerekse üniversite sınavlarındaki başarılarında bu kampanyanın çok önemli katkıları olacağını da düşünüyorum. Bu manada yürüttüğümüz çalışmaların amacına ulaştığını görüyorum. Proje Siirt halkı tarafından benimsendi. Artık yalnız okullarımızla sınırlı kalmadı ' dedi.

Vali Çolak yılsonuna kadar bir milyon kitabın okunmasını sağlamanın yanı sıra, okuma oranı açısından Türkiye'nin en çok okuyor on ili arasında yer almayı da hedeflediklerini sözlerine ekledi. Törende daha sonra Vali Musa Çolak, Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, Milli Eğitim Müdürü Dr.Davut Okçu ve basın mensupları tarafından okul kütüphaneleri için okul yöneticilerine kitapları dağıtıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile