Siirt Sehitligi'nde 15 Temmuz Anma Programi Düzenlendi

Siirt Sehitligi'nde 15 Temmuz Anma Programi Düzenlendi

Siirt’te 15 Temmuz Sehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Garnizon Sehitligi ziyareti ile basladi.

Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanligi Garnizon Komutanligi Sehitligi’nde düzenlen etkinlik, sehitlerin anisina saygi durusu ve istiklal marsinin okunmasiyla basladi.

Sehitler için okunan Kur’an-i kerim tilavetinin ardindan Il Müftüsü Sakir Sipal, sehitler için dua okudu. Daha sonra Sehitlik Seref Defteri’ni imzalayan Vali Dr. Kemal Kizilkaya 15 Temmuz’un asla unutulmayacagini belirtti.

Vali Kizilkaya, “Aziz sehitlerimiz; aziz milletimiz, bundan tam 8 yil önce, tarih boyunca defalarca maruz kaldigi ihanetlerin en sonuncusu ve en asagilikça olanina tanik oldu. Milli birligimizi ve demokrasimizi hedef alan, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak tescil edilen 15 Temmuz hain darbe girisiminde sehit olan 251 kardesimizin simsicak kani toprakla bulusmus, Anadolu’nun ebedi Türk yurdu oldugu, bölünmeyecegimizi parçalanmayacagimizi tescillemistir. Zira bu vatan, topragin kara bagrinda siradaglar gibi duranlarindir, Sehitlerimizin emanetidir. 15 Temmuz’u unutmayacagiz, asla unutturmayacagiz. 15 Temmuz da devletimizin bütünlügüne, Milletimizin istikbaline ve hürriyetine kasteden hainlere karsi gövdesini siper eden tüm aziz sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi sükran ve minnetle yâd ediyorum. Aziz sehitlerimizin ruhlari sad olsun” ifadelerini kullandi.

Tören, Vali Kizilkaya ve beraberindeki protokol üyelerinin sehitlerin mezarina karanfil birakarak dua etmesinin ardindan sona erdi.

Törene, il protokolü, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, sehit ve gazi yakinlari ile vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile