'Siirt Sesini Arıyor' Ses Yarışması'nın Finali Yapıldı

Siirt Valiliği koordinasyonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen "Siirt Sesini Arıyor" ses yarışmasının finali yapıldı.

Siirt Üniversitesi Konferans Salonu'ndaki etkinlikte konuşan Gençlik Merkezi Müdürü İrfan Tekin, gençlerin, yeteneklerini keşfetmek, özgüven kazanmaların sağlamak için ortam hazırlamak amacıyla "Siirt Sesini Arıyor" projesini hayata geçirdiklerini belirterek, yarışmanın bütün etaplarının müzik öğretmenlerinden oluşturulan bir komisyonca seçildiğini söyledi.

Tekin, "Üç Dilli Koro" muzu ilk kez sizlerle buluşturacağız. Bunu da Sayın Valimiz Ahmet Aydın'ının destekleriyle gerçekleştirdik. Bu koromuzu ileriki aylarda daha da genişleterek "Yurdumun Yaşayan Dilleri Korosu" haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Ses yarışması sonrasında Gençlik Merkezince kurulan Üç Dilli Koro seyircilerin karşısına çıktı. Aralarında lise ve üniversite ve Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin de bulunduğu 40 genç, Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde türküler seslendirdiler. Müzik öğretmenleri Bilal Kavak ve Neşe Çakay tarafından kurulan Üç Dilli Koro katılanlara müzik keyfi yaşattı.
Yarışmada derece giren birincilere dizüstü bilgisayar ikincilere, akıllı telefon, üçüncülere ise tablet bilgisayar hediye edildi.
Vali Aydın, tarafından yarışmada katkısı bulunan personel takdirname ile ödüllendirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile