Siirt'te 6 Ilçede Yüzme Yavuzu Hizmete Giriyor

Siirt'te 6 Ilçede Yüzme Yavuzu Hizmete Giriyor

Siirt’in ilçelerinde yapimina baslanan portatif yüzme havuzlari hizmete giriyor.

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan hayata geçirilen Yüzme Bilmeyen Kalmasin Projesi kapsaminda Siirt Gençlik ve Spor Il Müdürlügü koordinesinde, Baykan, Eruh, Pervari, Sirvan ve Tillo ilçeleri ile Kurtalan ilçesine bagli Kayabaglar beldesinde toplamda 6 adet portatif yüzme havuzunun yapimina baslandi. Beton zeminleri ilçe belediye baskaliklari tarafindan yapilan ve insaat çalismalari hizla devam eden havuzlar, 16 metre uzunlugunda, 8 metre genisliginde ve 1,5 metre derinlikte olacak, elektronik temizleme sistemi ile donatilacak. Yapim insaati devam eden 6 adet portatif yüzme havuzunun Temmuz ayi sonunda halkin hizmetine açilmasi planlanmaktadir.

Yüzme havuzlari ile ilgili bilgi veren Gençlik ve Spor Il Müdürü Hüsam Olgaç, Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan hayata geçirilen “Yüzme Bilmeyen Kalmasin” projesi kapsaminda ilçelerde 6 adet portatif yüzme havuzunun yapim insaatina devam ettigi ve Temmuz ayi sonunda hizmete girecegini söyledi.



Yüzme havuzlarinin tamamlanmasiyla birlikte sportif faaliyetler kapsaminda gençlere ücretsiz ve hijyenik sartlarda, uzman egitmenler esliginde yüzme derslerinin de verilecegini dile getiren Olgaç, “Gençlerimizin yüzmeye erisimi ve yeni sporcularin yetismesi için çalismalarimiza hiz kesmeden devam edecegiz. Sehrimize, gençlerimize bu anlamli spor yatirimlarinin kazandirilmasinda bizlere her zaman destek olan basta Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu’na, Valimiz Osman Hacibektasoglu’na, proje paydaslarimiz ilçe Belediye baskanlarimiza tesekkür ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile