Siirt'te 95 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

Siirt'te 95 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

Siirt'te, 2013-2014 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte 95 bin öğrenci ders başı yaptı.

Siirt Valisi Ahmet Aydın’ın da katıldığı Şehit Polis Hayrettin Şişman ilk ve orta okulunda düzenlenen törende bir konuşma yapan Okul Müdürü Niyazi Turhan, dünyada okul çağında olup da okula gidemeyen 300 milyon insan olduğunu, Türkiye'de ise okullaşma oranının yüzde yüzlere ulaşmasının ülkenin ne kadar geliştiğini gösterdiğini söyledi.

Ülkelerin kalkınmışlık düzeyinin o ülkelerin eğitim düzeyi ile ölçülebileceğinin mümkün olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, milli eğitim camiası olarak bu noktada hassasiyetle çalıştıklarını belirtti.

Suay, "Geçen sene 4+4+4 kesintili eğitim sistemine geçtik. 3 yıl düzeyle bu sistemin tam olarak oturtulması hedeflenirken, biz 2 yılda tüm fiziki altyapı çalışmalarımızı tamamlayarak hiçbir öğrenciyi dışarıda bırakmayacak tedbirler aldık. ‘Ben çocuğumu şu okula göndermek istiyorum’ diyen hiçbir velinin bu talebini göz ardı etmedik ve yerleştirilmeyen, okula gitmeyen tek bir öğrenci bile bırakmadık. Eğitimin kalitesinin artırılması için başlattığımız bu çalışmalar ile geçen yıl üniversiteye müracaat edip mezun olan öğrencilerimizden 2 bin 770 öğrenciden bin 81’i yüksek öğrenime yerleşti. Bu da yüzde 45’lir bir tablo demektir. Bu sene ise hedefimiz yüzde 50’nin üzerine çıkmaktır" dedi

Yapılan konuşmaların ardında okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencileri, 8. sınıf öğrencileri tarafından hoş geldin çiçekleriyle karşılandı.

Program, okul öğrencileri tarafından okunan şiirlerin ardından Vali Ahmet Aydın’ın öğrencilerle sohbet etmesiyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile