Siirt'te Açılan 155 Kursta Bin 278 Yetişkin Okuma Yazma Öğreniyor

Siirt'te Açılan 155 Kursta Bin 278 Yetişkin Okuma Yazma Öğreniyor

Siirt'te 2011-2012 eğitim-öğretim yılının başlangıcından bu yana açılan 155 kursta, bin 278 yetişkinin okuma yazma öğrendiği belirtildi.

  Siirt Valisi Musa Çolak, okuma yazma kurslarını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kursiyerlere kitap okutan ve yazılarını kontrol eden Çolak, hafta sonları kursiyerlerin okullarda üşümemesi için ısıtıcı alınması için de talimat verdi.

Toplumların geleceğini garanti altına almanın yolunun eğitimden geçtiğini söyleyen Çolak, 'Çocuklarımızın eğitimi kadar yetişkinlerin eğitimine de önem veriyoruz. Herhangi bir nedenle örgün eğitim çağında eğitim göremeyen veya eğitimlerini yarıda bırakan vatandaşlarımızın eğitimlerini önemsiyoruz. 1 Eylül 2011 tarihinden bu yana Siirt merkezde 46 kurs açtık. Bu kurslarda 151 erkek, 387 kadın toplam 538 kursiyer okuma-yazma öğrenmektedir. İl genelinde ise il, ilçe ve köylerimizde toplam 155 kurs açılmışolup, bu kurslarda bin 278 vatandaşımıza okuma yazma öğretilmektedir 'dedi.

İl, ilçe ve köylerde okuma yazma bilmeyen kalmayıncaya kadar çalışacaklarını söyleyen Siirt Valisi Musa Çolak, okuma yazma kampanyasının tam olarak amacına ulaşması için ilgili bütün kesimlerden destek beklediklerini; evlerde, okullarda, köy odalarında, müsait olan her yerde kurslar açacaklarını dile getirdi.  
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile