Siirt’te Açılan İkinci Tekstil Firmasında İlk Etapta 100 İşçi Çalışacak

Siirt’te Açılan İkinci Tekstil Firmasında İlk Etapta 100 İşçi Çalışacak

Siirt’in ikinci tekstil firması faaliyete başladı.

  Tuşba Tekstil adıyla faaliyete başlayan firmada ilk etapta 100 kişi çalışacak .


Vali Musa Çolak , Emniyet Müdürü Recep Güven , İl Jandarma Komutanı Albay Ünal Ödemiş firmayı ziyaret ederek , Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Keleşoğlu’ndan bilgi aldı ve hayırlı olsun dileklerini ilettiler .


Tesisi gezen ve işçilerle görüşen Vali Çolak , “Fakirlik ve işsizliği bu tür tesislerle yeneceğiz . Bununla birlikte Siirt’in makus talihi de yenilmiş olacak . Biz kamu sektörü olarak ; yoluydu , suyuydu , eğitimiydi çok büyük atılımlar yaptık , çok büyük projeler gerçekleştirdik . Siirt , enerji , tarım ve hayvancılığın yanı sıra , tekstil sektöründe de cazibe merkezi haline gelmiştir . Bu tesisin sahiplerini kutluyorum . Bizim bu tür işletmelere ihtiyacımız var . Biz yatırımcı ve sanayiciyi , sırtımızda , omuzlarımızda taşımaya hazırız . Bunu niçin yapıyoruz? Bunu kötülüklerin anası olan eğitimsizliği ve işsizliği yenmek için yapıyoruz . ” dedi .


Kurtalan Yolu Küçük Sanayi Sitesi kavşağında faaliyete başlayan firmanın sahibi Mahmut Keleşoğlu , 30 yıldan beri İstanbul’da tekstil alanında faaliyet gösterdiğini ve Anadolu’ya açılmak amacıyla Siirt’e geldiğini ifade etti .


Keleşoğlu , “İlk etapta 100 işçi çalışacak . Önümüzdeki aylarda işçi sayısını iki katına çıkarmayı planlıyoruz . İhracata yönelik olarak üretim yapacağız . Siirt’te olmaktan son derece mutluyum . ” diye konuştu .


Öte yandan , Vali Çolak , ilde faaliyet gösteren diğer tekstil tesisi Garzan Tekstil`i de ziyaret ederek , yetkililerinden bilgi aldı ve işçilerle bir süre sohbet etti .






Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile