Siirt'te 'Aile' Konferansı Düzenledi

Aile haftası etkinlikleri kapsamında Siirt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından vatandaşın bilinçlendirilmesi amacıyla konferans düzenledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonunda, Siirt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uğur Epçeçen ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı İrem Hamamcıoğlu tarafından konferans düzenledi.

Konferansa aile bütünlüğün önemine değinildi.
Konferans öncesi konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hifzullah Canpolat, Siirt'te il Müftülüğüyle birlikte iki önemli konferans ve şehit ailelerin katılımı ile değişik programlar organize dildiğini belirtti.

Aile yapısının önemine değinen Canpolat, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Aile insanın ve insanlığın inşa edildiği, kadının, erkeğin, çocuğun, gencin ve yaşlının karşılıklı etkileşim halinde olduğu, Sevgiyi saygıyı, güler yüzü ve paylaşmayı ilk öğrendiğimiz aynı zamanda hayatımızın şekillendiği yerdir"
Siirt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Epçeçen, "Ailenin önemi ve sosyal yaşamda ailenin yeri" konusunu ele aldı. Epçeçen, her bir aile bireyin bir vücudun organı gibi bir biri ile bağlantılı olduğunu ve en önemli organın kalp ve beyin olduğunu bununda anne ve baba olduğunu ifade etti.

"Anne-Baba ve Çocuk Psikolojisi" konusunu değerlendiren Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Hamamcıoğlu şöyle konuştu:
"Sosyal uyum üzerine yapılan çalışmalar, ailenin çocuk üzerindeki ilk etkilerinin son derece önemli olduğunu göstermiştir. Anne-babanın ve ailenin diğer bireylerinin çocukla olan etkileşimi, çocuğun aile içindeki yerini belirlemektedir" dedi.

Konferansa, Siirt Valisi Ahmet Aydın, Vali yardımcısı Mustafa Pala, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Sağlık Müdürü Serkan Aslan, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile