Siirt'te Cenazeler Defnedilmeye Başlandı

Siirt'te Cenazeler Defnedilmeye Başlandı

Diyarbakır Batman karayolunda meydana gelen kazada ölen 25 kişiden biri olan Siirt Üniversitesi Öğretim Görevlisi İnşaat Mühendisi Mehmet Yavuz Emrak da defnedildi.

Gece saatlerinde Siirt`e getirilen Emrak için Siirt Üniversitesi Rektörlük binası önünde bir tören düzenlendi. Törende Emrak`ın hayat hikayesi okundu. Daha sonra konuşan Rektör Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, Emrak`ın üstün özelliklerini anlattı. Ziyadanoğulları, "Evladım dediğim, evladım kadar sevdiğim personelimizin böylesi genç bir yaşta yani 38 yaşında elim bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrılışı son derece üzmüştür. Bazı ölümlerde acı üzüntü ve ızdırap çok daha fazla yaşanmaktadır. RahmetliYavuz, doğruluk, dürüstlük ve çalışkanlık denince akla gelen ilk isimlerden biriydi. Çalıştığı her yerde sevilen ve takdir edilen bu arkadaşımız yaklaşık bir yıldan beri çalıştığımız üniversitede kendini sevdirmeyi ve takdir edilmeyi başarmıştı. Acımız büyüktür, ancak acımızın büyüklüğü kadar onurumuzda büyüktür" dedi.

Rektör Prof.Dr.Ziyadanoğulları, üniversitenin yapım aşamasındaki yeni kampüsünde kendisinin büyük emeği geçtiğini belirterek adının bir birime verilerek yaşatılacağını sözlerine ekledi.

Cenaze töreni buradan Çarşı Hacı Abdülhakim Sancak Camisi`ne getirildi. Öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze, Şeyh Musa Mezarlığı`nda defnedildi. Cenaze namazının ardından Emrak`ın derslerine girdiği İnşaat Fakültesi öğrencileri mezarı başında gözyaşı döktü ve mezarına çiçek koydu.

Tören ve cenaze namazına Siirt Valisi Musa Çolak, Rektör Prof.Dr.Recep Ziyadanoğulları, AK Parti Milletvekili Osman Ören, BDP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Belediye Başkanı Selim Sadak, üniversitedeki öğretim üyeleri ve öğrenciler ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Siirt Üniversitesi Meslek Yüksekokulu`nda öğretim görevlisi olarak görev yapan ve aynı zamanda da Dicle Üniversitesi`nde de yüksek lisans öğrencisi olan Emrak`ın babası imamdı. Yaklaşık 3 yıl önce babasının vefatının ardından annesi Melahat ve ikisi ikiz üç kız kardeşinin bakımını üstlenen Emrak, Harran Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu idi.

Emrak`ın kalp hastası olan annesi Melahat`ın vefatını öğrenmemesi için sela verildiği zaman mahalle camisinin hoparlörleri kapatıldı. Emrak`ın uzun süreden beri evlilik arayışı içerisinde olduğu öğrenildi. Emrak`ın kuzeni ve aynı zamanda üniversitede mesai arkadaşı olan M.Nurettin Mergen, "Rahmetliyi kaybetmekten dolayı çok büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Ailenin bütün sorumluluğu omuzlarındaydı. Uzun süreden beri evlenmek istiyordu. Ancak bir türlü kısmet olmadı" dedi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile