Siirt'te Çiftçilere Üzüm Sikma Makinesi Dagitildi

Siirt'te Çiftçilere Üzüm Sikma Makinesi Dagitildi

Siirt’te çiftçilere Bagciligin Gelistirilmesi Projesi kapsaminda Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan yüzde 50 hibe ile üzüm sikma makinasi dagitildi.

Siirt Tarim Müzesi’nde düzenlenen programda, 66 çiftçiye üzüm sikmayi daha hijyenik sartlarda yaparak daha kaliteli ürün elde etmeyi saglayan makineler dagitildi. Bu proje ile birlikte Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan Siirt’te son 3 yilda tesvikler 14 milyon TL’yi asti. Programin açilis konusmasini yapan Siirt Valisi Kemal Kizilkaya, "Bugün 66 tane ve 2 milyona mal olan üzüm sikma makinelerimizi dagitacagiz. Bugün Siirt’imizde yaklasik 15 bin ton üzüm üretimi yapiliyor. Bu üretimle biz Türkiye siralamasinda 28. durumdayiz. Bizim arzumuz, hedefimiz insallah ilk 20’ye girebilmektir. 2 milyon tutarinda 66 adet üzüm sikma makinesi dagitiyoruz ancak bu yil içinde tekrar yeniden bir çalismamiz olacak. Bu çalismada 3 milyonluk bir bütçe ve bununla insallah 100’e tamamlariz diye umut ediyoruz. Bunun yaninda 30 tane pülverizatör ve 30 tane de budama makinasi dagitimini da bu yil içerisinde hedefliyoruz. 2024 yilinda üzüm sikma makinesini bizden talep eden herkese, bütün üreticilerimize de insallah verecegiz" dedi.

Üzüm sikma makinesi alan çiftçi Nizamettin Çiçek, "Valimize, vekilimize, il müdürümüze, ilçe müdürümüze, herkese tesekkür ederim. Allah devletimize zeval vermesin. Bize bu katkidan dolayi herkese tesekkür ediyoruz. Üzüm sikma makinesini bize teslim ettiler. Bu üzüm sikma makinesi ile 3 günde yapacagimiz isi 6-7 saatte bitirecegiz. Eskiden bu makine olmadan ayakla siktigimiz için hem hijyen hem de yorucu oluyordu. Bu makineler ile sikmak daha kolay ve rahat olur. Allah devletimize zeval vermesin, herkese tesekkür ederim" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile