Siirt'te Dolu Yagisi Fideleri Vurdu, Ekipler Hasar Tespit Çalismasi Yapti

Siirt'te Dolu Yagisi Fideleri Vurdu, Ekipler Hasar Tespit Çalismasi Yapti

Siirt’te etkili olan dolu yagisi yüzde 85’i domates fidesi olmak üzere önemli miktarda biber ve patlican fidesine zarar verdi. Tarim ve Orman Il Müdürlügüne bagli teknik personeller bahçelerde hasar tespit çalismasi yapti.

Meydana gelen siddetli dolu yagisi sebebiyle Siirt’in Baykan ilçesine bagli Ulasti, Gündogdu ve Ikizler köyleri ekili ve dikili alanlarinda Siirt Tarim ve Orman Il Müdürlügü ve Baykan Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü teknik ekipleri tarafindan hasar tespit çalismalari yapildi. Agirlikli olarak sebze fidesi üretimi yapilan 3 köyde olusan hasar tespit edilerek Tarim ve Orman Bakanligi’na rapor edilecegi belirtildi.

Bag ve bahçelerde olusan maddi zararlar, il ve ilçe teknik ekiplerince tespit edildigini dile getiren Siirt Il Tarim ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, üreticilerin magduriyetinin giderilmesine yönelik olarak çalismalar yapildigini söyledi.

Demirhan, “Dolu zararinin etkili oldugu bu üç köyümüz sebze fidesi üretimi ile bütün bölgede 25 vilayete hitap eden önemli bir üretim merkezidir. Bu köylerimizin yillik 25-30 milyon arasinda domates, biber ve patlican fidesi üretimi ile bölge ekonomisine önemli katkisi olmaktadir. Yasanan afetten dolayi yüzde 85’i domates fidesi olmak üzere önemli miktarda biber ve patlican fidesi zarar görmüstür. Çiftçilerimize ve üreticilerimize geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile