Siirt'te 'Fistikçilar Sitesi' Ve 'Fistik Ticaret Borsasi' Için Ilk Adimlar Atildi

Siirt'te 'Fistikçilar Sitesi' Ve 'Fistik Ticaret Borsasi' Için Ilk Adimlar Atildi

Siirt Valisi ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu, kentteki fistik üreticileri ve fistik tüccarlari ile bir araya geldi.

Vali Hacibektasoglu, "yesil altin" olarak da adlandirilan Siirt’in en büyük marka ürünü Siirt fistiginin yurt içi ve yurt disinda daha genis bir pazar agi kurulmasi, tanitilmasi ve sehrin ticaret hayatina büyük bir katma deger saglamasi amaciyla kent merkezinde "Fistikçilar Sitesi" ve akabinde de "Fistik Borsasi’nin kurulmasi amaciyla girisim baslatti. Bu kapsamda Siirt Belediyesinde Siirt Fistigi Istisare Toplantisi düzenlendi.

Toplantiya, Vali Yardimcisi Fatih Kurt, Belediye Baskan Yardimcisi Ahmet Bülbül, Tarim Il Müdürü Ergün Demirhan, Siirt Fistigi Isleme Sanayi ve Ticaret AS. Müdürü Sinan Çelik, Fistik tüccarlari ve üreticileri katildi.

Kentin kalkinma lokomotifinin tarim ve hayvancilik oldugunu belirten Vali Hacibektasoglu, “Siirt Valiligi ve Siirt Belediyesi olarak, tüm üreticilerimize basta Tarim Bakanligi olmak üzere Il Özel Idaresi ve GAP Idaresinden saglanan kaynaklarla her türlü destegi veriyoruz. Bugün burada Fistik üreticileri ve Fistik tüccarlari arkadaslarimizin görüs ve önerilerini almak, olusturulacak yol haritasini belirlemek için bir aradayiz. Siirt fistiginin marka degerinin artirilmasi gerektigi, tüm paydaslarimizla baslattigimiz bu girisim insallah kadim Siirt’imizin ticaret hayatina çok önemli bir deger katacaktir” dedi.

Vali Hacibektasoglu, daha sonra Fistik üreticileri ve tüccarlarina tek tek söz vererek, görüs ve önerilerini dinledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile