Siirt'te Gapgenç Festivalinin Tanıtım Toplantısı

Siirt'te 4-7 Mayıs tarihlerinde yapılacak Gapgenç Festivalinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Polis Evinde, Vali Musa Çolak, Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı Gençlik Evleri Sorumlusu Ahmet Katıksız, kamu kurum, kuruluş müdürleri, 9 ilin gençlik evleri sorumlusu ile düzenleme komitesinin katıldığı toplantıda, festivalde yapılacak etkinlikler ele alındı.

Vali Çolak yaptığı konuşmada, ilin tanıtımı açısından bu festivali önemsediklerini belirterek, dünyanın 41 ülkesinden bin 500'ü aşkın gencin Siirt'e geleceğini söyledi.

Festivalin ilin tanıtımı açısından mükemmel bir fırsat olduğu kadar, kültürlerin kaynaşması ve dünya barışı açısından da önemli katkı sağlayacağını belirten Vali Çolak, ''Festivali önemsiyor ve valilik olarak mükemmel geçmesi içinde gereken her şeyin yapılacağını belirtmek istiyorum. Valisinden, sade vatandaşına kadar Siirt olarak, bu festivalde mükemmel bir ev sahipliği yapacağız'' dedi.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da davet edildiği festivalde ağaç dikimi, gezi ve yarışma ve paneller düzenlenecek .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile