Siirt Valisi Ahmet Aydın, Beyza Eğitim Kurumları Genel Müdürü Paşa Kama’nın katılımıyla düzenlenen açılışta, okul bahçesinde Osmanlı ile Selçuklu mimarisini taşıyan motiflerin işlendiği stantlar açıldı. Siirt’in Ramazan’ı coşkuyla yaşadığını belirten Kama, iftarda bir araya geldiği Siirt’teki basın mensuplarına çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kama, yapılan gayretlerden amaçlarının halkı daha huzurlu ve iz bırakan Ramazan akşamlarıyla buluşturmak olduğunu belirterek, “Bu amaçla geleneksel hale getirdiğimiz Ramazan sokağımızda değişik el sanatlarının bulunduğu çarşı, sinema, çocukların oyun oynayabileceği oyun parkı oluşturduk. Bu çalışmalar, geleneğimizin yaşatılmasına katkı yapacaktır. Tüm hemşerilerimizi bu güzellikleri, bu coşkuyu görmeye davet ediyoruz. Siirt’te ramazanlar çok sıcak ve çetin geçiyor. İnsanlar dışarıya taşmak istiyor, Ancak Güres Caddesi'nden başka nefes alacak yerimiz yok. İlk bir yıl Güres’te tertiplediğimiz bu etkinlik biraz kısıtlı kalıyordu. Arkadaşlarımız bunu geniş düşünerek Özel Celal Değer kolejinde şark köşesi, çocuklar için oyun parkı, günde iki filmin izletildiği sinema, ailelerin sahura kadar burada rahat bir şekilde açık havada oturabileceği alanlar oluşturduk” dedi.
Siirt’te barış ve kardeşlik içinde yaşamanın herkesin ortak arzusu olduğunu söyleyen Kama, ramazan ayı boyunca Siirt’te 30 iftar programı tertipleyeceklerini, her gün farklı kesimlerle iftarda bir araya gelerek kardeşlik duygularının pekiştirileceğini söyledi.
Daha sonra açılışı yapılan geleneksel çarşının, ramazan ayı boyunca her akşam 20.30’dan başlayarak sahura kadar açık kalacağı belirtildi. İftara Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek de katıldı.
Siirt'te Geleneksel ‘ramazan Sokağı’ Açıldı
Ramazan ayı boyunca geleneksel el sanatları ve gıda ürünlerinin sergileneceği Ramazan Sokağı Siirt Celal Değer Okulu bahçesinde açıldı.