Siirt'te 'Hayat Boyu Ögrenme Haftasi' Kutlandi

Siirt'te 'Hayat Boyu Ögrenme Haftasi' Kutlandi

Siirt’te 200 ayri kursta hazirlanan ve Hayat Boyu Ögrenme Haftasi’nda sergilenen el emegi göz nuru eserler büyük begeni topladi.

Siirt Halk Egitimi Merkezi tarafindan ”Hayat Boyu Ögrenme Haftasi” etkinlikleri kapsaminda giyim teknolojileri ve el sanatlari sergisi açilisi yapildi. Kizlarin halk egitim bünyesinde çeyizlerini hazirladiklarini belirten Elif Durak, kurslarda ev hanimlari, genç kizlarin gelip çeyizlik ürünlerini hazirladiklarini söyledi.

Ev hanimlarinin ev ekonomisine yardimci olmak için de ürünlerini satisa sundugunu belirten Durak, "Bunlar, onlar için sosyal faaliyet oluyor. Kirsal bölgelerde de kurslarimiz var. Merkezde de kurslarimiz var. Bütün kizlarimiz, ev hanimlarimiz bunlardan, buralardan yararlaniyor" dedi.

Kursiyerlerden Hüsna Alp, Çini sanatini ögrendigini ifade ederek, "Evde bos bos oturacagima burada bir meslek sahibi oldum ve ev ekonomisine de katkida bulunuyorum. Kendi eserlerimizi de yapiyoruz. Sag olsun Özlem hocamiz bizimle çok ilgileniyor. Halk egitim müdürümüz ve arkadaslarimiza çok tesekkür ediyoruz ve bugün çok güzel bir sergimiz var" seklinde konustu.

Ev hanimlarini kurslarina davet eden usta ögretici Özlem Alak da, "Ögrencilerimle beraber yaptigimiz ilk eserleri sergiledik. Evde oturan hanimlar bos vakitlerini çini seramik atölyesinde geçirdiler. Yaptiklari eserler farkli farkli eserlerdir. Hem çömlek hem çini eserleri çikarttilar" ifadelerinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile