Hastane Başhekimi Dr. Muzaffer Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, son yıllarda yaptıkları atılımlarla araştırma ve uygulama hastanesi gibi çalıştıklarını belirtti.
Yapılan çalışmaların doktor, yardımcı sağlık personeli, idari birimlerde görev alan yönetici ve personelin katkıları ile gerçekleştiğini kaydeden Aslan, hastanenin eski haliyle kıyaslanamayacak bir yerde olduğunu söyledi.
Hasta memnuniyetine önem verdiklerini kaydeden Aslan, şöyle konuştu:
'Bu konuda hastane çalışanlarına belirli zamanlarda hem öfke kontrolü ve hem de kişiler arası iletişim konularında eğitimler veriyoruz. Bunun sonucunda Siirt Devlet Hastanesinin kalitesi yükselmekte ve kurumsallaşması sağlanmaktadır. Yönetim olarak hasta odaklı bir düşünceyle hizmet veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.'
Aslan, hastanede anjiyonun yapılmaya başlanması ile il dışına hasta sevklerinin azalacağını ifade etti.
Göz polikliniğinde günde 300 hastanın muayene ve tedavisinin yapıldığını kaydeden Aslan, 'Bu üç yüz hastadan en az onu için anjiyo gerekmekteydi. Bu hastaları il dışına gönderiyorduk. Bundan sonra göndermeye gerek kalmadı.' dedi.
Dr. Birol Sürücü ise anjiyoya gerek duyan hastaların ortalama altı ayda bir bu işlemi tekrarlaması gerektiğini belirterek, bu rakamlarla yılda ortalama 6 bin anjiyo işleminin gerçekleştirileceğini dile getirdi.
Hastanede ilk kez göz anjiyosu olan Beşir Kaçmaz (42) ise daha önce Diyarbakır ve İstanbul’da 2 kez göz anjiyosu olduğunu ancak artık memleketinde tedavi olacağını dile getirdi.
Siirt'te İlk Kez Göz Anjiyosu Yapıldı
Siirt Devlet Hastanesinde ilk defa göz anjiyosu yapılmaya başlandı.