Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın, turizm, fıstıkçılık ve üniversiteyi önemsediklerini söyledi.
İnanç turizmi açısından çok büyük potansiyellerinin bulunduğunu belirten Vali Aydın, fıstıkçılık konusunda da potansiyellerini geliştirmeye çalıştıklarını ifade etti.
Üniversitenin de özellikle Arap dili edebiyatı konusunda adından söz ettiren bir üniversite olması için çaba harcadıklarını kaydeden Vali Aydın, "Siirt'te çok güzel şeyler oluyor. Çağrı merkezi kurmak için iki firma geldi. Bin kişiye atölyelerde istihdam sağlayacak, bir halı firması ile protokol imzaladık. Mermer alanında çalışma yapacak, bir firma ile görüşmelerimiz devam ediyor. Demiryolunun Siirt il merkezine gelmesi içinde teknik bir heyette incelemelerde bulunuyor" dedi
İş-Kur İl Müdürü Ömer Aslan da, kendi müdürlükleri ilgili konularda girişimcileri bilgilendirmek için sürekli ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, destekler konusunda bilgi verdi. DİKA Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk Mergen ise ajansın ve KOSGEB'in verdiği destekler konusunda bilgi verdi. Mergen, ajans olarak mali destek hibe çağrısına çıktıklarını hatırlatarak, girişimcileri bu destekten yararlanmaya davet etti.
Toplantıda daha sonra geçtiğimiz aylarda düzenlenen girişimcilik kursunu başarıyla bitiren kişilere sertifikaları verildi.
Toplantıya Siirt Valisi Ahmet Aydın, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti Siirt İl Başkanı Ali İlbaş, STSO Başkan Vekilleri Nedim Kuzu ve F. Özgür Çalapkulu ile yatırımcılar katıldı.
Siirt'te İş- Kur, Dika ve Kosgeb'in Verdiği Destekler Anlatıldı
Siirt'te, Türkiye İş Kurum (İş-Kur), Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (kOSGEB) verdiği destekler, düzenlenen bir toplantı ile yatırımcılara anlatıldı.