Siirt'te Kadin Girisimciler Kendi Atölyelerini Açti

Siirt'te Kadin Girisimciler Kendi Atölyelerini Açti

Siirt’te el sanatlari kursuna giden ve hediyelik esya yapan ev hanimlari yaptiklari ürünleri satmak için isyeri açti.

Katildiklari kursta el sanatlari egitimi alan kadinlar, çini esyalar yapmayi ögrendi. Kadinlar, bütün isçiligi kendilerine ait olan ürünlerini satmak için bulduklari bos dükkani isyeri haline getirdi. Kadin girisimciler, yaptiklari yüzlerce hediyelik ürünü satmayi hedefliyor.

Siirt’te bulunan bütün ev hanimlarini açtiklari atölyeye bekledigini belirten Sedanur Yassi, amaçlarinin Siirt halkina çiniyi, Osmanli’dan kalan el sanatlarini ve hat sanatlarini tanitmak oldugunu söyledi.

Bunlari tanittiktan sonra da Siirtli ev hanimlarini da ticarete katmak istediklerini belirten Yassi, "Bu sebeple böyle bir atölye kurmayi düsündük ve hocamiz sayesinde böyle bir atölyeye sahip olduk. Genellikle buraya ev hanimlari gelecek. Ev hanimlari gelip burada istedikleri gibi çayini, kahvesini içip hocamizdan egitim alip, egitim aldiktan sonra da yaptiklari sanatlari satabilecekler. Ev hanimlarina bu sekilde küçük çapli bir is imkani sunmaya çalisiyoruz’’ dedi.

Haftanin 5 günü çalisarak açilan atölyede kendi yaptigi ürünleri satacagini ifade eden ev hanimi Ayse Hülya Özyesil, bugün açilisi yaptiklarini, haftanin 5 günün açtiklari atölyede olacaklarini kaydetti.

Özyesil, "Burada yaptigimiz ürünleri satarak ailemize destek vermeye çalisiyoruz. Bütün ev hanimlarini da buraya davet ediyorum" seklinde konustu.

Aynisa Alak ise, çini sanatini yaptiklarini aktararak, "Yaptigimiz ürünleri satarak ekonomiye katki sagliyoruz. Bütün ev hanimlarini bekliyoruz’’ ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile