Valilik Salonu‘nda gerçekleşen toplantıda, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Siirt Yatırım Ofisi uzmanları programı tanıtarak, Siirt‘in Kırsal Kalkınma Programı‘ndan nasıl daha fazla yararlanacağı konusunda bilgi verdi. Sunumun ardından toplu basınçlı sulama sistemlerinin kurulabileceği alanlarla ilgili yapılan saha çalışması anlatıldı. Yapılan sunumların ardından bir konuşma yapan Vali Musa Çolak, proje uzmanlarına hedef gösterdi. Valilik olarak gelir getirici projelere ağırlık verdiklerini belirten Vali
Çolak, bu kapsamda Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı‘nı büyük bir fırsat olarak gördüklerini kaydetti. Bu programdan Siirt‘in maksimum düzeyde faydalanması için çalışmaları yakından takip edeceğini belirten Çolak, "Bu konuda en büyük görev de Tarım İl Müdürlüğü ile DİKA Siirt Yatırım Ofisi‘ne düşüyor. Girişimcilerin ayağına giderek yapacağınız bire bir görüşmeler, bu programın avantajlarını ve sağlayacağı katkıların en etkili şekilde anlatılması, ilimize yatırımların artmasına neden
olacaktır. Dolayısıyla yapacağınız çalışmaları çok yakından takip edeceğim. Siirt‘in Kırsal Kalkınma Programı‘ndan en üst düzeyde faydalanması için çok iyi ve güçlü projeler hazırlamak durumundayız" dedi.
Siirt‘in ikliminin seracılık için uygun olduğunu belirten Vali Çolak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İlimizde yaşayan çiftçilerin yaşam standardını yükseltmek için mutlaka alternatif enerji kullanan seraların ön plana çıkarılması gerekmektedir. Bunun için de tarımla uğraşan vatandaşlarımıza günümüz teknolojisini anlatmalısınız. Sadece anlatmakla da yetinmemelisiniz. Bilgilerinizi ve projelerinizi uygulanmak üzere onlarla paylaşmalı ve onlara fırsat oluşturmalısınız."
Toplantıya Vali Çolak‘ın yanı sıra Vali Yardımcısı Yunus Sezer, ilçe kaymakamları, il ve ilçe ziraat odaları başkanları ile DİKA ve valilik proje uzmanları katıldı.
Siirt‘te Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı Toplantısı
Siirt‘te Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı, Vali Musa Çolak‘ın başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı.