Siirt'te Ögrenciler AYT Sinavi Için Ter Döktü

Siirt'te Ögrenciler AYT Sinavi Için Ter Döktü

Siirt’te üniversite hayali olan ögrenciler Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testinde (AYT) sözel, esit agirlik ve sayisal alanlarinda ter döktü.

Sinava giren adaylar, görevlilerin kimlik ve belge kontrolünün ardindan salona alindi. Adaylarin büyük hayaller ve heyecan içerisinde ter döktükleri sinav saatlerinde, aileleri de heyecanla çocuklarini beklemeye basladi.

Sinavi genel olarak kolay buldugunu belirten ögrenci Sait Bozkurt, "Bu sene mezun oldum. ÖSYM sinavini ilk kez tattik. Genel olarak matematikte ilk 15-20 soru bildigimiz TYT konulariyla AYT’nin geçisi denklem kurmalar, esitsizlikler vb. gibi konulardi. Tam sayilar konulari onlar basitti. Hemen geçtik sorulari. Integral sorularinda kasmislardi. Trigonometri sorulari beklediginden daha basit geldi. Bir tik daha zorlayabilirlerdi diye düsündüm, düsündürücü sorulardi. Onun disinda integralden alamadigimiz netleri geometri sorularindan almaya çalistik. Fizik bana göre basitti. Çok basit de degil, çok da zor degildi, olmasi gerektigi gibiydi. Kimya beni zorladi, kimyada sikinti yasadim. Basit sorular da vardi. Çok zor sorular da vardi. Kimyada çok zorlandim. Onun disinda biyolojide de temel sorular vardi. Saf bilgi dedigimiz o bilgiyi bilmesen o soruyu çözemeyecegin sekilde sorular vardi. Günlük hayattan uyarlanmis sorular da vardi paragraf gibi. Onun disinda ortalama, genel olarak fena bir sinav degildi, güzel bir sinavdi" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile