Siirt'te Ögrenciler Günde 6 Bin Ekmek Üretiyor

Siirt'te Ögrenciler Günde 6 Bin Ekmek Üretiyor

Siirt’te, Abdülhamid Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan tesiste ögrenciler, günlük 6 bin ekmek üretiyor.

Milli Egitim Bakanliginca 81 ilde 100 meslek lisesine firin atölyesi kapsaminda, Yiyecek-Içecek Bölümü ögrencileri Siirt Belediyesine ait Halk Ekmek Satis Noktasi basta olmak üzere okul pansiyonlarinin ekmek ihtiyacini karsiliyor. Ögrenciler hem usta ögreticilerden ekmek yapimini ögrenerek üretime, hem de aile ekonomisine de katki sagliyor.

Abdülhamid Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Garip Teymur, tesisin ögrencilerin mesleki gelisimi için büyük önem tasidigini belirtti.

 Teymur, "Görmüs oldugunuz isletmede gün içerisinde gerek halk ekmek için gerekse il disindan gelip pansiyonlarimizda ikamet eden ögrencilerimiz için binlerce ekmek üretiyoruz. Ilimizde bulunan bütün pansiyonlarimizin ekmekleri su an içinde bulundugumuz tesiste karsilaniyor. Tesisimizde 2 vardiya halinde 4 usta ögreticimiz ve ögrencilerimiz çalisiyor. Ögrencilerimiz ve usta ögreticilerimiz tesiste ki üretim asamalarinin tamaminda aktif olarak görev aliyorlar. Bununla beraber alan ögretmenleri biz de üretim sürecinin en önemli parçalarindan biridir. Tesisimiz yaklasik 2 yildir üretim asamasindadir. Bununla beraber ekonomimize ciddi bir katki yaptigimizi düsünüyoruz. Çünkü çocuklarimiz burada hem üretimin tamaminda rol alirken ayni zamanda kendileri ve aileleri için de bir ekonomik kazanç elde ediyorlar. Bununla beraber bu isin okulunu okuyup diplomasini aliyorlar. Bu is için is yeri açma belgesi aliyorlar. Uluslararasi geçerlilige sahip sertifikalar aliyorlar. Ayni zamanda küçük yaslarda hem meslegini icra ederken bir de yaninda emeginin karsiligini aliyorlar" dedi.



"Tesisimizin, ilimize ciddi bir katma degeri oldugunu düsünüyoruz"

Ilerleyen zamanlarda talep ve ihtiyaca göre tesisi büyütebileceklerini belirten Teymur, "Günlük 6 bin ekmek üretiliyor. Ayni zamanda daha küçük roll ekmeklerimiz yani 50 gram ve 100 gram dedigimiz yuvarlak ekmekleri de üretiyoruz. Bunlari da okul pansiyonlarina gönderiyoruz. Küçük ekmekleri üretmemizin en önemli sebeplerinden biri, oradaki israfi önlemektir. Çünkü bir bütün ekmegi gönderdigimizde tüketimden arta kalan ekmegin geri dönüsümüyle, 50 gram veya 100 gram ürettigimiz ekmeklerdeki geri dönüsüm ayni nitelikte olmayabiliyor. Bu anlamda özellikle okul pansiyonlarimiza biz 50 veya 100 gram rol ekmeklerimizi gönderiyoruz. Üretmis oldugumuz 200 gramlik ekmeklerin tamamini belediyemize teslim ediyoruz. Belediyemizde ilimizin çesitli noktalari da bulunan büfelerinde, satis noktalarinda bu ekmegimizi halkimiza ulastiriyor" seklinde konustu.

Tesiste çalisan ögrenci Ömer Aydan, "Hem okuyorum hem firincilik meslegini ögreniyorum, hem de maddi olarak aileme destek veriyorum. Burada günde 5 bine yakin ekmek çikariyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile